Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V. [ Beta ]

22. 01. 2024. 10:02 >> 10:02

SVITOLINA PREDALA MEČ

Noskova i Jastremska u četvrtfinalu Australijan opena

Češka teniserka Linda Noskova plasirala se danas u svoje prvo grend slem četvrtfinale, pošto joj je Ukrajinka Elina Svitolina predala meč osmine finala Otvorenog prvenstva Australije zbog povrede leđa.

Svitolina, koja je bila u suzama, zatražila je medicinski tajm-aut posijle gubitka prva dva gema na meču, da bi pri rezultatu 3:0 odlučila da preda meč.

"Ovo nije bio način na koji sam željela da pobjedim. Žao mi je Eline i nadam se da će uskoro biti dobro", rekla je 19-godišnja Noskova koja je u prethodnom kolu eliminisala prvu teniserku sveta Igu Švjontek.

Noskova će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv još jedne Ukrajinke Dajane Jastremske koja se takođe plasirala u svoje prvo grend slem četvrtfinale.

Jastremska je pobijedila dvostruku grend slem šampionku, Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 7:6(6), 6:4.

Azarenka je pri rezultatu 6:5 u prvom setu servirala za set, imala je dvije set lopte ali nije uspjela da ih iskoristi. Taj dio igre je na kraju riješen u taj-brejku, koji je dobila Jastremska sa 8:6.

Bjeloruskinja je potom u drugom setu povela sa 3:0, ali je Jastremska osvojila šest od narednih sedam gemova i plasirala se u svoje prvo grend slem četvrtfinale.

Jastremska se na kraju meča nije rukovala sa protivnicom, ali je podigla reket ka Azarenki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније