Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В.

10. 12. 2023. 12:01 >> 12:01

VIŠE OD SVJONTEK, SABALENKE...

Moć marketinga: Radukanu odigrala pet turnira u godini i zaradila 15 miliona

Bivša senzacionalna osvjačica US opena, britanska teniserka Ema Radukanu u kalendarskoj godini je odigrala je svega pet turnira od kojih ni jedan nije osvojila.

To joj međutim nije smetalo da ove godine na svoj bankovni račun doda 15 miliona dolara i po zaradi pretekne tenserke koje su daleko ispred nje.

Radukanu je trentno tek 296. igračica svijeta.

Iga Svojentek prvoplasirana teniserka na WTA listi, osvajačica Rolan Garosa je primjerice inkasirala nešto više od 9 miliona.

Razlog za ovakvu zaradu britanske teniserke su ogromni sponzorski ugovori.

Kada je kao 18-godišnjakinja i to kao kvalifikant uspjela da osvojio US open i napravi pravi podvig i popularnu "Pepeljuga" priču u sprortu, dobila je nevjerovatne ugovore od sponzora.

Najki, Tifani, Dior, Porše, Vodafon, Evian, Britiš Ervejs, banka HSBC samo su neke od velikih mulutinacionalnih kompanija koji imaju ugovor sa i dalje mladom teniserkom.

Kako ugovori nisu ograničeni uspjesima na terenu, Britanka je ove godine zaradila mnogo više od svojih koleginica.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније