Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В.

03. 11. 2023. 13:26 >> 13:28

MAJAMI NAJIDEALNIJI

Saudijci kreću u akciju: U planu kupovina jednog mastersa

Saudijska Arabija je veoma blizu toga da kupi masters turnir i to najvjerovatnije ili Madrid ili Majami, prenosi "Atletik".

Saudijci su već spremili stotine miliona dolara kako bi ostvarili ovaj plan.

Navodno su željeli da probajo jedan od gren slemova da kupe, ali to je za sada i dalje nedodriljivo, bez obzira kolika je ponuda iz Rijada.

Zato su se okrenuli masters seriji, a interesantno je da Majami i Madrid drži ista firma - američki IMG.

Američka menadžerska agencija je i sama prije par godina kupila turnir u Madridu za 360 miliona eura.

Problem međutim nastaje zbog termina Madrida, jer se igra u maju, a to je nezamislivo u Rijadu tada zbog ogromnih temperatura.

Takođe i Karlos Alkaras, kao budući broj jedan i vjerovatno najbolji igrač generacije kada se penzioniše Novak Đoković, će kao španski teniser sigurno puniti tribina Madrida, pa je teško zamisliti špance da se odreknu takve potencijalne "zlatne koke".

Majami sa druge strane ima problem sa terenima, pa se održava u zadnje vrijeme na iznajmljenom stadionu NFL tima Majami Dolfinsa.

Mogli bi da zamijene termin sa Indijan Velsom, i onda bi sezon mastersa počinjaja u Rijadu, kada nije tolika vrućina, a i mogli bi da se nadovežu na turnire u Dohi i Dubaiju.

Saudijci su blizi i kupovine jednog ženskog mastersa koji bi se igrao u Džedi, kako bi strateški pokazali napredak u pitanju osnovnih ljudskih prava.

Interesantno je da je kanadski teniser, rođeni Podgoričanin, Miloš Raonić u jednom podkastu prije mjesec dana najavio proboj Saudijaca u svijet tenisa, s tim što je on rekao da žele da kupe cijeli ATP tur kao cijelinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније