Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Н.Р.

31. 10. 2023. 22:37 >> 22:37
3

MASTERS TURNIR

Senzacija, Alkaraz eliminisan u drugom kolu Pariza

Ruski teniser Roman Safijulin napravio je veliko iznenađenje u drugom kolu Mastersa u Parizu, pošto je pobijedio Karlosa Alkaraza rezultatom 6:3, 6:4.

Odigrao je Alkaraz daleko ispod svog nivoa, pravio ogroman broj grešaka, što je iskoristio 45. teniser svijeta Safijulin i došao do jedne od najvrjednijih pobjeda u karijeri.

Počelo je očekivano, brojkom Španca već u trećem gemu, ali je Rus odmah uzvratio i izjednačio na 2:2. Prelomni momenat u prvom setu dogodio se u osmom gemu kada je Alkaraz napravio nekoliko neiznuđenih grešaka, dozvoilo rivalu novi brejk, što je Rus iskoristio da povede sa 1:0 u setovima.

U drugom setu ponovo je prvi do brejka došao Alkaraz, poveo sa 3:1, ali je još jednom, potpuno neočekivano stao. Od tog trenutka Španac je igrao možda i najslabiji tenis ove godine. Griješio je Alkaraz i forhenodm i bekhendom i dozvolio Safijulinu da dođe do četiri vezana gema i vođstva od 5:3.

Prekinuo je seriju Rusa Alkaraz u narednom gemu, smanjio na 5:4, ali je Safijulin u narednom gemu servirao za senzacionalni trijumf. Safijulin nije iskoristio prvi meč loptu, ali jeste drugu za veliko slavlje.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније