Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

В.Г. [ Beta ]

08. 06. 2023. 21:49   >>  21:49

PARIZ

Švjontek treći put u finalu Rolan Garosa, sa Muhovom za titulu

Prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Švjontek igraće za svoju četvrtu grend slem titulu u karijeri, a treću na Rolan Garosu, pošto je danas u drugom polufinalu pobijedila Brazilku Beatris Hadad Maju sa 6:2, 7:6(7).

Baš kao što je to uradila i 2020. godine, kada je osvojila svoju prvu grend slem titulu kao 54. teniserka svijeta, Švjontek nije ispustila niti jedan set do finala.

Poljakinja će se za titulu boriti sa Čehinjom Karolinom Muhovom koja je u prvom polufinalu savladala drugu igračicu svijeta Arinu Sabalenku sa 7:6 (5), 6:7(5), 7:5.

Pobjeda Švjontek, zajedno sa porazom Sabalenke, takođe znači i da će Poljakinja ostati na prvom mjestu WTA liste bez obzira na rezultat finalnog meča.

Teniserke su na početku meča ovog polufinala razmijenile po brejk, prije nego što je Švjontek od rezultata 2:2 vezala četiri gema i dobila prvi set sa 6:2.

Hadad Maja je u prvom gemu drugog seta propustila jednu brejk loptu, ali je prvu narednu, u trećem gemu, realizovala i povela sa 2:1. Švjontek je uzvratila u šestom gemu i poravnala rezultat na 3:3, pa je taj dio igre riješen u taj-brejku koji je dobila Poljakinja sa 9:7.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније