Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

В.Г. [ Beta ]

18. 05. 2023. 16:41 >> 17:14

PRVI PUT OD 2005. NE IGRA U PARIZU

Nadal odustao od Rolan Garosa i najavio kraj karijere naredne godine

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da neće igrati ove godine na Rolan Garosu pošto se nije oporavio od povrede i najavio mogućnost da sljedeće godine završi karijeru.

"Oporavak od povrede nije tekao kako sam očekivao, nisam uspio da ostvarim mnoge ciljeve i postalo je nemoguće da igram na Rolan Garosu. Svi znaju koliko mi taj turnir znači i koliko mi je bilo teško da donesem ovu odluku. Nijesam u poziciji da na potrebnom nivou igram na Rolan Garosu", rekao je Nadal na konferenciji za novinare u svojoj Teniskoj akademiji na Majorki.

On nije mogao da kaže kada će se vratiti na teren.

"To nije odluka koju sam ja donio, već moje tijelo. Moram da prestanem neko vrijeme. Ne znam kada ću se vratiti na treninge, ali moram da se zaustavim sada, možda dva mjeseca, možda mjesec i po, tri ili četiri. Ne mogu da predvidim budućnost, pratim osjećaj i ono što mislim da treba da uradim. Ne želim da kažem jedno, a da uradim drugo", dodao je.

Nadal je sa 14 titula rekorder Rolan Garosa, na kome neće igrati prvi put otkako je debitovao, 2005. godine. Na tom grend slem turniru ostvario je 112 pobjeda i pretrpio tri poraza.

On nije igrao od januara i povrede mišića kuka lijeve noge na Australijan openu, u duelu sa Amerikancem Mekenzijem Mekdonaldom u drugom kolu.

"Moj cilj je sada da prestanem i omogućim sebi da uživam u narednoj godini, koja će vjerovatno biti posljednja u mojoj profesionalnoj karijeri. To je ideja, ali nije 100 odsto sigurno da će tako biti. Motivisan sam da se oprostim od svih turnira koji su mi važni. Trenutno nijesam u stanju da se takmičim, a kada budem fizički spreman vratiću se. Mogao bih možda da igram krajem godine u Dejvis kupu. Ako bih nastavio sada da igram, ne bih to mogao da radim sljedeće godine", rekao je Nadal.

Nadal, koji će 3. juna napuniti 37 godina, rekao je da je tužan, ali da ima mnogo stvari u životu u kojima može da uživa. Govoreći o šansama na grend slem turnirima, on je rekao da ne zna da li će biti konkurentan, ali da će dati sve od sebe da se naredne godine takmiči na najvišem nivou.

"Teško mi je da predvidim šta će se dogoditi, kako će se moje teijlo osjećati. Bolje je sačekati i ostaviti otvorene opcije i vidjeti koji je najbolji kalendar takmičenja. Želim da igram na meni važnim turnirima, a među njima su i Olimpijske igre u Parizu", dodao je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Nadal je rekao da je zadovoljan svime što je postigao u karijeri i da će se boriti i dati sve od sebe da se vrati na teren.

Takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni Rolan Garosu počinje 28. maja u Parizu.

Nadal tako neće braniti titulu i izgubiće 2.000 bodova, pa će ispasti iz prvih 100 na ATP listi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније