Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Н.Р. [ Beta ]

20. 04. 2023. 17:34 >> 17:34

PRED MEČ U BANjALUCI

Lajović: Između mene i Đokovića nema nepoznanica

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je danas da nema nepoznanica u igri između njega i Novaka Đokovića, kao i da će meč protiv prvog tenisera svijeta biti veliki izazov.

"Novak i ja se dugo znamo, tako da nema tu tajni. Posljednji meč me je prilično glatko dobio (prvo kolo mastersa u Monte Karlu 2018.). Biće ovo veliki izazov za mene, jer igram protiv najboljeg na svijetu. To je uvek šlag na torti za sve igrače. Sa druge strane je bitno da ne poklekneš pred tim trenutkom. Moramo da pokušam da se opustim, mada to je lako reći, vidjećemo sjutra kada izađem na teren. Nadam se da će to biti u istom ritmu kao do sada", rekao je Lajović, prenijeli su organizatori turnira u Banjaluci.

Lajović je ranije danas u osmini finala turnira u Banjaluci pobijedio Francuza Greguara Barera sa 6:3, 6:0.

On je dodao da je u drugom setu igrao kao što je planirao, a tokom tog dijela igre osvojio je 24 uzastopna poena.

"Kada je vidio da nema rješenja pokušao je na sve ili ništa, dosta je promašivao, pa je i to dio statisltke", ocijenio je 70. teniser svijeta.

Lajović je rekao da očekuje da će veći broj navijača u petak navijati za Đokovića. Njih dvojica do sada su odigrala dva meča, a oba puta pobjedu je upisao Đoković.

"To sa druge strane i neće biti neka novost. Nadam se da ću uživati na terenu i atmosferi. Drago mi je da ima dosta naših igrača koji prolaze samu završnicu turnira, jer ljudi ovde vole da nas gledaju i podržavaju. Nadam se da će tako ostati do kraja turnira", dodao je on.

Lajović je istakao da dobra forma utiče na njegovo samopouzdanje, kao i da su mu pomogli nedavni mečevi sa španskim igračem Karlosom Alkarasom.

"Kvalitet je tu bio protiv njega, ali on nije tu bez razloga gdje jeste, pokazuje najbolju igru kada je najpotrebnije. Sa druge strane danas sam se mučio na početku meča, ali sam neke bitne situacije uspio da iskontrolišem. Upravo to i najviše utiče na samopouzdanje da ostaneš miran u određenim situacijama kada se lomi meč", rekao je Lajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније