Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

И.Ш. [ Beta ]

12. 04. 2023. 14:12 >> 14:12

ATP MONTE KARLO

Rud pobijedio Van de Zandshulpa, Đoković protiv Muzetija u osmini finala

Četvrti teniser svijeta Kasper Rud plasirao se danas u osminu finala mastersa u Monte Karlu, pošto je pobijedio holandskog igrača Botika van de Zandshulpa sa 7:5, 7:6 (1).

Norvežanin je do pobjede nad 31. teniserom svijeta došao za dva sata i 15 minuta.

Rud je prvi brejk napravio u petom gemu, ali je Holanđanin u osmom gemu uzvratio i produžio prvi set. Ključnu prednost Rud je stekao u 11. gemu, a zatim iskoristio prvu set loptu na svoj servis.

Čak šest brejkova viđeno je u drugom setu (po tri na obje strane), a Van de Zandshulp u 10. gemu nije iskoristio set loptu na servis rivala. Pitanje pobjednika riješeno je u taj-brejku, koji je pripao Rudu rezultatom 7:1.

Rud u osmini finala igra protiv njemačkog igrača Jana-Lenarda Štrufa (100. na ATP listi).

Plasman među 16 najboljih osigurali su i Italijan Lorenco Muzeti (21. igrač sveta) i Čileanac Nikolas Jari (58.)

Muzeti je za 50 minuta igre bio bolji od sunarodnika Luke Nardija sa 6:0, 6:0. On će u osmini finala igrati protiv prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Jari je do osmine finala stigao pobjedom nad australijskim igračem Aleksom Popirinom sa 3:6, 7:5, 6:4. U osmini finala Jari se sastaje sa trećim igračem svijeta Stefanosom Cicipasom iz Grčke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније