Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

С.В. [ Beta ]

08. 03. 2023. 10:49   >>  10:49 1

DA SE PREISPITA ODLUKA

Guverner Floride traži od Bajdena da dozvoli Đokoviću učešće na mastersima

Guverner Floride zatražio je danas od američkog predsjednika Džozefa Bajdena da dozvoli srpskom teniseru Novaku Đokoviću da učestvuje na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, uprkos tome što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Đoković se prijavio za specijalnu dozvolu da igra u Indijan Velsu i Majamiju, ali je senator Floride Rik Skot rekao da su vlasti odbile zahtjev prvog tenisera svijeta.

Međutim, guverner Floride Ron De Santis zatražio je od Bajdenove administracije da dozvoli Đokoviću da se takmiči na mastersima, opisujući odbijanje kao "nepravedno, nenaučno i neprihvatljivo".

"Pozivam vas da preispitate odluku. Vrijeme je da politiku pandemije ostavimo po strani i da Amerikancima daju šta oni žele - pustite ga da igra", naveo je De Santis u pismu upućenom Bajdenu.

Nevakcinisanim stranim državljanima trenutno je zabranjen ulazak u SAD i očekuje se da će to pravilo biti ukinuto 11. maja.

Đoković je propustio prošlogodišnji Australijan open nakon što je deportovan iz Melburna jer nije vakcinisan. On je tada rekao da bi radije propustio grend slem turnire nego da se vakciniše.

On je u januaru osvojio 22. grend slem titulu trijumfom u Melburnu i izjednačio rekord Španca Rafaela Nadala.

Đoković nije igrao u Indijan Velsu i Majamiju od 2019. godine.

Direktor turnira Indijan Vels Tomi Has, Teniski savez SAD i organizatori US opena žele da se prvi teniser svijeta takmiči.

"Jedina stvar koja sprečava gospodina Đokovića da učestvuje je to što Vaša administracija nastavlja da sprovodi pogrešne, nenaučne i zastarjele uslove vakcinacije protiv koronavirusa za strane goste", dodao je De Santis.

Turnir u Indijan Velsu počinje danas i traje do 19 marta. Zatim slijedi masters u Majamiju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније