Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

О.З.  [ Beta ]

27. 01. 2023. 08:14   >>  08:09

SAVLADAO HAČANOVA

Cicipas prvi finalista Australijan opena

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedio 20. tenisera svijeta Rusa Karena Hačanova posle četiri seta, 7:6, 6:4, 6:7, 6:3.

Četvrti igrač svijeta pobijedio je posle tri sata i 24 minuta.

Cicipas je u prvom setu vodio sa 3:1 i 5:3, ali je ruski teniser uspio da izjednači i dođe do taj-brejka. Grčki igrač je od početka vodio i dobio taj-brejk sa 7:2.

U drugom setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve do devetog, kada je Cicipas napravio brejk za 5:4. On je u narednom gemu bez izgubljenog poena osvojio servis gem i stekao dva seta prednosti.

Cicpas je u trećem gemu trećeg seta oduzeo servis Hačanovu, u 10. gemu servirao je za pobjedu, ali mu je ruski teniser oduzeo servis i izjednačio na 5:5. Hačanov je naredni gem osvojio bez izgubljenog poena, Cicpas je uzvratio i izborio taj-brejk. On je vodio sa 6:4 i imao dvije meč lopte, ali je Hačanov osvojio četiri uzastopna poena i osvojio set sa 8:6.

Grčki teniser je u drugom gemu četvrtog seta oduzeo servis Hačanovu, prednost brejka je sačuvao do kraja i plasirao se u finale.

To je prvo finale Cicipasa u Melburnu, a ukupno drugo finale Gren slem turnira u karijeri. Prethodno je 2021. godine igrao u finalu Rolan Garosa, u kome je izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića posle pet setova.

Cicipas će u finalu igrati protiv pobjednika meča Đokovića i Amerikanca Tomija Pola. Taj duel na programu je od 9.30 na Rod Lejver Areni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније