Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В.

11. 10. 2022. 20:01   >>  20:01

NAKON EMOCIJA U LONDONU

Federer: Prerano je za ceremoniju u Bazelu

Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da bi ceremonija u rodnom Bazelu povodom završetka karijere došla prerano, nakon emotivnog oproštaja na Lejver kupu u Londonu.

Federer je rekao da i dalje pokušava sve da sagleda, otkako je 15. septembra završio karijeru, igrajući u dublu sa Rafaelom Nadalom na Lejver kupu u Londonu. On je igrao za Tim Evrope protiv Tima Svijeta, a svi učesnici Lejver kupa, kao i publika, plakali su kada se osvajač 20 grend slem titula posljednji put našao na terenu.

Švajcarac je rekao da bi proslava u rodnom Bazelu imala posebno značenje, ali da ove godine ne bi bio spreman za još jednu takvu ceremoniju poslije ogromnih emocija u Londonu.

Turnir u Bazelu igra se za dvije nedelje, a 41-godišnji Federer trebalo je da učestvuje, ali je poslije toga objavio kraj karijere, pa su organizatori željeli da mu odaju počast posebnom ceremonijom.

"Zahvalan sam organizatorima na volji da me ugoste u Bazelu ove godine. Pokušavam da procesuiram sve što se nedavno dogodilo. Slavlje kod kuće u Bazelu će imati posebno značenje, ali je sada prerano poslije Londona", rekao je Federer švajcarskim medijima, prenio je Eurosport.

Direktor turnira Rodžer Brenvald nagovjestio je da bi ceremonija mogla da se organizuje na nekom od narednih turnira u Bazelu.

"Htjeli smo da proslavimo Rodžerov uspjeh na našem turniru, ali shvatamo da mu je potrebno još vremena", naveo je on.

Turnir u Bazelu nije organizovan od 2019. godine, kada je Federer osvojio 10. titulu. On na tom turniru ima skor od 75 pobjeda i devet poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније