Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В.

28. 09. 2022. 14:20 >> 14:50

WTA PARMA

Kovinić bolja od Sloun Stivens

Crnogorska teniserka Danka Kovinić slavila je u drugom kolu WTA turnira u Parmi protiv američke teniserke i četvrte nositeljke turnira Sloun Stivens sa 2:1 (7:5, 2:6, 7:5)

Naša teniserka je treći put ukrstila rekete sa nekadašnjom trećom igračicom svijeta i osvajačicom US opena iz 2017. i u trećem duelu je došla do prve pobjede.

Sloun je bolje otvorila meč, ali Danka se nije predavala, pa je uspjela da nadoknadi brejk zaostatka u 10. gemu, a poslije i da privede set kraju.

Nakon uvodnih gemova u kojima su obije teniserke bile sigurne na svom servisu, Stivens pravi brejk u trećem gemu.

Naša teniserka je nervozno ušla u meč, čemu svjedoči da je u prvih pet gemova imala pet duplih servis grešaka.

Kovinić je nagovjestila u obećavajućem sedmom gemu da nije sve gotovo, koji je dobila bez izgubljenog poena, i sa svojim prvim asom, ali Stivens je uzvratila istom mjerom.

Ipak u 10. gemu, Danka vraća brejk, a potom je odbranila svoj servis.

Uslijedila je prava lavovska borba u 12. gemu prvog seta, u kojem se Kovinić vratila sa 40:15, došla do prve set lopte, a onda i do druge koju je iskoristila i tako osvojila prvi set.

Obije teniserke su ušle sigurno u meč i čuvale su svoj servis u prva dva servisa, da bi Stivens napravila brejk u petom gemu.

Američka teniserka je poslije odbrane svog servisa napravila drugi brejk i povela sa 5:2, pa je bilo jasno da će se pobjednica odlučiti u trećem setu.

Sloun dolazi prva do brejka u trećem servisu, a nakon 2:1 u gemovima za američku teniserku, Kovinić je tražila medicinski tajm aut.

Nakon toga Kovinić vraća brejk, a poslije u maratonska dva gema naša teniserka prvo brani svoj serivs, a onda pravi i brej i dolazi do prednosti od 4:2.

Potom osvaja gem na svoj servis, da bi u narednom gemu imala i dvije meč lopte ali se Stivens odbranila.

I onda na servis naše teniserke, Sloun pravi brejk čeku je dosta "kumovala" i sama Kovinić sa dvije duple uzastopne servis greške. 

Međutim naša teniserka je pokazala sjajnu mentalnu snagu, ostala je pribrana, došla je do 6:5, a potom na serivis Amerikanke i do pobjede. 

Ona sada čeka bolju iz duela domaćih teniserki Jasmine Paolini i Elizabete Koćareto.

WTA turnir u Parmi se igra za nagradno fond od 203.000 eura.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније