Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

B.Č.J. [ N1 ]

30. 08. 2022. 08:20 >> 08:17

US OPEN

Cicipas ispao na startu, izbacio ga 94. na svijetu

Grčki teniser Stefanos Cicipas, peti igrač ATP liste, završio je učešće na US Openu u prvom kolu pošto je od njega rezultatom 3-1 bolji bio Kolumbijac Danijel Galan, 94. na svijetu.

Po setovima je bilo 6:0, 6:1, 3:6, 7:5 za Južnoamerikanca poslije nešto više od 160 minuta tenisa na stadionu „Luis Armstrong“.

Sljedeći rival autoru dosad najvećeg iznenađenja tekućeg US Opena biće Australijanac Džordan Tompson, koji je poslije velike borbe u pet setova izbacio Lorenca Sonega, takođe priredivši iznenađenje. Bilo je 2:6, 1:6, 6:2, 6:4, 6:4 za 102. igrača svijeta poslije ogromnog preokreta.

Cicipas u karijeri nije imao velikih uspjeha na „mejdžoru“ u Njujorku, samo je dvaput igrao treće kolo (2020. i 2021. godina), ali poraz na startu glavnog žrijeba je veliki neuspjeh za 24-godišnjeg Atinjanina.

Sa druge strane, dvije godine stariji Galan je već ostvario rezultat karijere na Flašing medouzu, a nijednom dosad nije prošao treće kolo na nekom grend slemu.

Potpuno je indisponiran Cicipas bio u prva dva seta, u prvom setu jedva da je ubacivao prvi servis. Lako je do brejkova dolazio Galan i osvojio je suludih 12 od prvih 13 gemova na susretu. Poslije svega 56 minuta igre u Njujorku apsolutni autsajder vodio je sa 2-0 u setovima.

Ipak, u trećem setu Cicipas pokazuje „znake života“ – napokon vezuje servis-gemove, a u drugom gemu ovog seta pravi i teško izvojevani brejk. Tu prednost čuva do kraja seta i smanjuje na 2-1.

I u četvrtom setu Grk ima brejk prednosti, pravi ga odmah na startu. Međutim, do osmog gema Galan sustiže prednost i rezultat je izjednačen 4:4. Tada kreće dramatična završnica seta i, ispostaviće se, meča.

U 11. gemu Cicipas servira za ostanak u meču i „preživljava“ čak pet meč-lopti rivala. Potom je imao Grk dvije brejk-lopte na Galanov servis, ali Kolumbijac je ostao pribran i dobio servis-gem, pa je sada servirao za pobjedu. Ponovo se Cicipas bori, ali Galan koristi četvrtu meč-loptu u 12. gemu, ukupno devetu na meču i bilježi pobjedu karijere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније