Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V. [ Beta ]

09. 07. 2022. 17:25   >>  17:22

BOLA OD DŽABIR U FINALU

Elena Ribakina je nova šampionka Vimbldona

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina osvojila je danas prvu grend slem titulu u karijeri, pošto je u finalu Vimbldona pobijedila Uns Džabir iz Tunisa sa 3:6, 6:2, 6:2.

Ribakina, rođena Ruskinja koja od 2018. godine brani boje Kazahstana, postala je prva grend slem šampionka iz te zemlje.

Na drugoj strani, Džabir nije uspijela da postane prva Arapkinja i prva Afrikanka koja je osvojila titulu na jednom od četiri najveća turnira na svijetu.



Džabir je mnogo bolje odigrala prvi set i uz dva brejka lako je dobila taj dio igre sa 6:3, ali su se nakon toga uloge na terenu potpuno promijenile.

Ribakina je na startu drugog seta povela sa 2:0, pa je u trećem gemu propustila jednu brejk loptu, da bi potom "preživjela" četvrti gem u kojem je Džabir imala tri prilike da joj oduzme servis. Set set je i definitivno prelomila u svoju korist u petom gemu kada je po drugi put stigla do brejka.



Treći set je bio sličan drugom. Ribakina je set "otvorila" brejkom, potom je u šestom gemu spasila tri brejk lopte, a tačku na ovaj meč stavila je već u narednom gemu novim brejkom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније