Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

B.B. [ Klix.ba ]

29. 06. 2022. 08:43   >>  11:34 1

ĐOKOVIĆ

"Ne vidim medicinsku logiku za učestvovanje na US Openu"

Prvi favorit i branilac titule na Vimbldonu Novak Đoković prvi put se glasno pobunio protiv zabrane učestvovanja na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu. Đoković se konsultovao sa Tenisom Sandgrenom, američkim teniserom koji takođe nije vakcinisan, ali će imati pravo nastupa na US Openu, jer je američki državljanin. Srpski teniser poručuje da tu ne vidi medicinsku logiku.

"Dopisivao sam se sa Sandgrenom prije nekoliko dana i zahvalio mu za podršku koju mi je pružio u javnosti u ovoj situaciji. On je rekao stvari koje su potpuno logične. Ako je nevakcinisanim igračima zabranjeno da učestvuju na tom turniru, onda bi pravilo trebalo važiti za svakoga", rekao je Đoković.

Srpski teniser, koji je trenutno treći na ATP listi, poručuje da bi u odluci moglo biti i politike.

"Ne vidim tu medicinsku logiku da on može igrati, jer je državljanin SAD-a iako nije vakcinisan, a meni je to pravo uskraćeno. Kada bih imao američku 'zelenu kartu' ili pasoš, bilo bi moguće da igram. Ako tu ima političke logike, ne bih u to ulazio. Znate i zašto ne želim o tome", dodao je srbijanski teniser.

Kao što je to bio slučaj i na startu sezone na Australijan Openu, Đoković neće imati pravo nastupa ni na US Openu zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Srpski teniser je o tome prvi put javno govorio na konferenciji za medije na Vimbldonu, gdje je došao do drugog kola i gdje cilja odbranu titule, što bi mu bio sedmi trofej u karijeri na najvećem teniskom turniru.

Pred Đokovićem je danas druga "prepreka" na Vimbldonu, a meč protiv Tanasija Kokinakisa zakazan je na centralnom terenu ne prije 14:30 h.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније