Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V. [ Beta ]

29. 06. 2022. 00:05   >>  00:03

PORAZ AMERIKANKE

Tan zaustavila Serenu Vilijams u prvom kolu Vimbldona

Američka teniserka Serena Vilijams nije uspijela večeras da se plasira u drugo kolo Vimbldona pošto je poslije velike borbe izgubila od Francuskinje Armoni Tan sa 7:5, 1:6, 7:6.

Trenutno 115. teniserka svijeta je protiv nekada najbolje, a sada 1.204 na WTA listi, slavila poslije tri sata i 14 minuta igre.

Ovo je bio prvi meč Vilijams u singlu još od prošlog Vimbldona kada se povrijedila u prvom kolu.

U odlučujućem trećem setu, Vilijams je najprije spasila jednu meč loptu u 12. gemu, potom je imala prednost u taj-brejku od 4:0, ali to nije bilo dovoljno pošto je Francuskinja preokrenula rezultat i na kraju slavila sa 10:7.

Tan će u drugom kolu igrati protiv španske teniserke Sare Soribes Tormo koja je na startu turnira slavila protiv Amerikanke Kristine Mekhejl sa 6:2, 6:1.

Kazahstanka Elena Ribakina je prošla u drugo kolo pobijedivši Amerikanku Koko Vandebej sa 7:6, 7:5. Njena protivnica u drugoj rundi biće Kanađanka Bjanka Andresku koja je sa 6:1, 6:3 pobijedila Amerikanku Eminu Bektas.

U drugo kolo plasirala se i Hrvatica Petra Martić koja je sa 6:2, 7:6 slavila protiv Amerikanke Šelbi Rodžers. Trenutno 80. teniserka svijeta će u narednom kolu igrati protiv Čehinje Kristine Kučove.

Slovačka teniserka Ana Karolina Šmidlova je na startu Vimbldona savladala Rebeku Peterson iz Švedske sa 7:5, 0:6, 6:3 i u drugom kolu igraće protiv Poljakinje Magdalene Frenh koja je eliminisala Italijanku Kamilu Đorđi sa 7:6, 6:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније