Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

P.R. [ Beta ]

15. 05. 2022. 23:52 >> 23:57
1

"SPORT SPORTISTIMA"

Đoković se protivi bojkotu Vimbldona

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je da se ne zalaže za bojkot Vimbldona, nakon odluke čelnika grend slem turnira da zabrane nastup ruskim i bjeloruskim igračima zbog rata u Ukrajini.

Srpski teniser rekao je da je "bojkot veoma agresivna stvar, kao i da ima mnogo boljih rješenja".

"Sportisti su tu da se bave sportom, ako ih izbacimo iz sporta samo zato što dolaze iz određene zemlje, to je loša odluka. Potrebna nam je komunikacija sa Vimbldonom. Nijesam uključen u pregovore kao prije 10 godina i ne razgovaram sa predstavnicima Vimbldona, ali su mi rekli da su veoma strogi", rekao je Đoković.

Predstavnici Vimbldona, trećeg ovosezonskog grend slem turnira su 20. aprila saopštili da će ruski i bjeloruski teniseri biti izbačeni sa takmičenja (od 27. juna do 10. jula) zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini.

Odluku su kritikovali i muška i ženska teniska organizacija, ATP i WTA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније