Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

B.B. [ Beta ]

02. 05. 2022. 17:52 >> 17:54

BRITANSKI TENISER

Marej ne podržava odluku Vimbldona

Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da ne podržava odluku Vimbldona o zabrani učešća ruskim i bjeloruskim teniserima na tom grend slem turniru zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini, ali da "nema pravog odgovora" za tu situaciju.

Organizatori Vimbldona saopštili su da ih je direktiva Vlade ostavila "bez održivog rješenja", zbog čega su morali da zabrane učešće teniserima iz Rusije i Bjelorusije. Kako je prenio Skaj, smatra se da je Vlada tražila od sportskih tijela da traže pismene potvrde neutralnosti od igrača koji žele da se takmiče.

Marej, koji će sav novac od zarade na turnirima ove sezone uplatiti u humanitarne svrhe za pomoć Ukrajini, rekao je da uputstva vlasti "nijesu bila od pomoći".

"Ne podržavam zabranu igrača. Uputstva Vlade nijesu bila od koristi. Ja sam razumio da su smjernice bile da Rusi i Bjelorusi mogu da igraju ako potpišu izjavu da su protiv rata i ruskog režima. Nisam siguran koliko bih se prijatno osjećao ako bi se nešto desilo nekom igraču ili njihovim porodicama (kao rezultat toga). Mislim da nema pravog odgovora", rekao je Marej.

"Razgovarao sam sa nekim ruskim igračima i razgovarao sam sa nekim ukrajinskim igračima. Osjećam se loše zbog igrača kojima nije dozvoljeno da igraju i shvatam da im to izgleda nepravedno. Ali takođe poznajem i neke ljude koji rade na Vimbldonu i znam u koliko su teškoj situaciji. Zbog svih tih ljudi mi je žao, zbog igrača koji ne mogu da igraju, a ja ne podržavam ni jednu ni drugu stranu", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније