Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

O.Z.

21. 04. 2022. 20:13   >>  20:14

RUS RAZOČARAN

Rubljov: Odluka Vimbldona je potpuna diskriminacija

Ruski teniser Andrej Rubljov izjavio je danas da je isključivanje ruskih i bjeloruskih takmičara sa turnira u Vimbldonu zbog rata u Ukrajini "potpuna diskriminacija".

"Razlozi koje su nam predočili su besmisleni, nisu logični. Ono što se sada dešava je apsolutna diskriminacija prema nama. To ništa neće promijeniti", izjavio je osmi teniser svijeta, tokom turnira u Beogradu.

Rubljov je neposredno nakon invazije Rusije na Ukrajinu, na turniru u Dubajiu na televizijskoj kameri napisao "Ne ratujte, molim vas".

"Novčana nagrada koju bi osvojili ruski i bjeloruski takmičari mogla je da se da u humanitarne svrhe žrtvama rata. To bi moglo da ima bar malog uticaja. To bi bila ozbiljna suma novca, i tenis bi bio jedini sport koji bi izdvojio toliki iznos, a sva slava bi pripala Vimbldonu", rekao je Rubljov.

"U okolnostima nepravedne vojne agresije bez presedana, bilo bi neprihvatljivo da ruski režim izvlači bilo kakvu korist od učešća ruskih i bjeloruskih igrača", pravdao je svoju odluku Vimbldon.

Protiv odluke Vimbldona oštro su se usprotivili i ATP i WTA. ATP je odluku koju je donio Vimbldon opisao kao "nepravednu", posebno jer se odnosi na sve turnire na travi ovog ljeta u Velikoj Britaniji, uključujući i Kvins i Istborn koji su pod okriljem ATP-a. WTA je izjavila da je "veoma razočarana" odlukom Vimbldona, koju smatra "ni fer ni opravdanom".

Najbolji teniser svijeta Novak Djoković je odluku Vimbldona opisao kao "ludu", dok je izjavio da će "uvijek osuđivati rat, budući i da je sam dijete rata".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније