Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Beta ]

19. 01. 2022. 19:43   >>  19:43 4

ZAPOŠLJAVA 11 ISTRAŽIVAČA

Đoković vlasnik kompanije koja razvija terapiju protiv kovida-19

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković većinski je vlasnik danske biotehnološke kompanije Kvantbiores (QuantBioRes) koja radi na razvoju terapije protiv bolesti kovid-19, rekao je direktor te firme agenciji Rojters.

Đoković je u junu 2020. godine kupio 80 odsto kompanije Kvantbiores, rekao je njen izvršni direktor Ivan Lončarević, ne navodeći koliko je iznosila investicija.

Kompanija zapošljava 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji, kazao je Lončarević.

On je istakao da Kvantbiores razvija terapiju, a ne vakcinu protiv korona virusa, navodi Rojters.

Kompanija razvija peptid, koji sprječava korona virus da inficira ljudsku ćeliju, i očekuje da će na ljeto započeti klinička ispitivanja u Velikoj Britaniji, naveo je Lončarević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније