Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N.R. [ RSCG ]

17. 10. 2024. 13:35 >> 13:47

uz podršku ehf-a

Startovala druga sezona projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“

Počela je druga sezona projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore sprovodi od marta, uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF).

Nakon prve sezone u kojoj je projekat realizovan u Podgorici, Cetinju i Nikšiću, osim navedenih gradova, u drugoj sezoni će biti uključena i djeca iz primorskih opština - Bara, Tivta i Ulcinja.

Prvi čas u Ulcinju organizovan je u srijedu, a trener Rifat Lazorja radio je sa oko 50 djece iz tog grada.

šest gradova – Podgorica, Cetinje, Nikšić, Bar, Tivat i Ulcinj, sedam vrtića, 350 djece, 14 trenera - to su brojke za drugu sezonu projekta koji je izazvao sjajne reakcije kako djece i roditelja, tako i osoblja vrtića i cjelokupne javnosti, ali i zavrijedio najviše ocjene EHF-a.

U saradnji sa CS Cassiopeia pripremljena je i jedinstvena bojanka rukoMEtić, koja će uz druge aktivnosti projekta, podstaći djecu na bavljenje sportom i razvoj kreativnosti.

Projekat je institucionalno podržalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

Djeca uzrasta od tri do šest godina u prilici su da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema našem sportu.

Planirano je da projekat bude nastavljen i naredne godine, kada će biti proširen i na sjever naše države, pa će na kraju ukupno 9️⃣ gradova biti dio projekta koji pokazuje opredjeljenost Saveza da radi na razvoju rukometa od najmlađeg uzrasta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније