Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

D.B.

24. 09. 2024. 12:21 >> 23:01
Čitaj mi:

ehf sedmica

Raičević: Da vratimo karakter koji nas krasi; Tatar: Suvišno govoriti o našoj borbenosti

Najbolje rukometašice Crne Gore, pod vođstvom nove selektorke Suzane Lazović, okupile su se juče i zvanično počele pripreme za Evropsko prvenstvo koje će od 28. novembra do 15. decembra biti odigrano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Kao što je i najavljeno, u nacionalni tim vratila se Milena Raičević. A selektorka je Milenina bivša saigračica, sa kojom je u ekipi Budućnosti osvajala sve što se moglo osvojiti.

"Srećna sam što sam dio nacionalnog tima. Ovo je neka nova reprezentacija koja će sa novom selektorkom raditi dobre stvari i boriti se. Srećna sam što je Suzana selektorka, svojim radom i trudom je to zaslužila, veliki smo profesionalci, ona kao selektor ja kao igrač, neće biti nikakvih prepreka.  Ovo je prvo okupljanje, veliki broj igrača, već prvog dana ćemo ući sa energijom, što je potrebno ekipi da se vrati taj karakter koji krasi ovu reprezentaciju, od prvog dana želimo da gradimo taj duh a sve ostalo što se bude dešavalo biće proizvod našeg dobrog treninga, volje i želje", kazala je Raičević. 

Raičević smatra da im je glavni adut odbrana.

"Odbrana je naš glavni adut, ona reprezentavija koja ima dobru odbranu rješava sve. Naravno da je bitan i dobar napad, ali iz odbrane sve kreće". 

Na EHF Euro 2024, Crna Gora će igrati u grupi u Debrecinu, a rivali će biti Srbija, Rumunija i Češka.

"Nalazimo se u sjajnoj grupi, igraćemo pripremne utakmice, imamo dosta da radimo do Evropskog prvenstva kao i svake sezone. Koliko god da smo zauzeti klubovima, moramo naći vremena za nacionalni tim", dodala je rukometašica rumunskog Rapida. 

A kakvi su Milenini motivi jasno je poručila: "Milena se nikad ne mijenja. Milena je uvijek ista, igra sa srcem i najvećom emocijom koja postoji. 

Prvi put među "lavicama" našla se pivotkinja rumunskog Minaura Andrijana Tatar.

"Osjećaj je prelijep, ovo je nešto što svaki sportista sanja, biti dio reprezentacije i zahvalna sam selektorki na pruženoj šansi. Suvišno je govoriti o našoj borbenosti, za sebe mogu reći da sam veliki borac, igram u rumunskoj ekipi koja igra najjaču ligi u Evropi, samim time imam i veliko samopouzdanje, nadam se da ću opravdati poziv".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније