Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 09. 2024. 15:32 >> 17:21
1
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠICE

Na povratku u "Moraču" Budućnost doživjela jedan od najtežih poraza

Povratak u vlasništvo Glavnog grada "prebacio" je rukometašice Budućnosti iz "Bemax arene" u "Moraču", ali se prvi meč poslije godinu i po u hramu crnogorskog sporta neće pamtiti po dobrom - "plave" su u 2. kolu Lige šampiona izgubile od Bresta 35:22, što im je jedan od najtežih poraza kod kuće u Ligi šampiona. "Opstao" je rekord iz 1998. godine, kada je Mar Valensija u revanšu polufinala slavila 40:26.

Znatno iskusniji i kvalitetniji francuski tim je dao prva dva gola na meču i imao plus jedan ili dva sve do 16. minuta, kada je iz "šosea" sjajno pogodila Jelena Radivojević (eks Despotović) za 7:7.

Tom pogotku je prethodila smušenost na klupi domaćih, jer je zbog isključenja Tanje Ivanović s terena izvučena Sakura Hauge, a niko nije ušao sve do šuta Radivojevićeve.

Kasnila je i zamjena za odbranu, zbog čega je Onasija Ondono s centra pogodila praznu mrežu i pokrenula seriju svog tima, jer je Korali Lasurs pogodila dva puta, a Klaris Merot i Kristina Novak po jednom za velikih pet razlike u 22. minutu (7:12).

Igra Budućnosti se svodila samo na raspoloženje Radivojevićeve, ali pomoći niotkuda nije bilo. Krila su bila potpuno van ritma, pa su uzaludna bila sjajna proigravanja 30-godišnje crnogorske reprezentativke, jer je Florijan Andre rutinski zaustavljala zicere Ivone Pavićević i Nađe Kadović, a jedini pokušaj Nine Bulatović je završio visoko iznad prečke.

Uzgred, i odbrana Bresta je odlično čuvala Ivanu Godeč, pa je razlika rasla do 8:16 u 28. minutu.

Francuski tim je do te serije 1:9 došao praktično sa cijelom drugom postavom, jer je Rafael Tervel izvela pet igračica, uključujući po mnogima najbolju rukometašicu svijetu Anu Vjahirevu i odlične Poletu Fopu i Melin Nokandi.

Budućnost je vezala po dva kola na kraju 1. i početkom 2. poluvremena, a onda pri rezultatu 12:16 izgubila loptu u napadu. Uslijedila je kontra, isključenje Anastasije Marsenić i nova serija gošći, koje su u 36. minutu došle do plus devet (21:12).

Tada je bilo više nego jasno da će crnogorski prvak upisati i drugi poraz u elitnom takmičenju, jer se potvrdilo da je trenutno predaleko od kvaliteta najboljih ekipa Starog kontinenta. Gošće su nekoliko puta imale plus 14, "prijetile" rekordu Valensije, ali su ostale na plus 13, baš kao i prošle sezone kada su u "Bemax areni" slavile gotovo istovjetnim rezultatom - 34:21. 

Vjerovatno bi sve drugačije bilo da zbog odlaska glavnog sponzora "Bemaxa" Budućnost nije morala da se odrekne najvećih pojačanja Đurđine Jauković, Dženi Karlson, Valerije Kirdjaševe i Aisatu Kujate, ali je jasno da u ovom sastavu ne može da prijeti bilo kome u moćnoj grupi B i da bi svaki bod bio uspjeh.

Ako je za utjehu, makar je 17-godišnja Nina Ramusović sa tri gola na debiju u Ligi šampiona pokazala zašto je najveća nada crnogorskog rukometa...

BUDUĆNOST - BREST 22:35 (10:16)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 800. Sudije: Vejmans i Volbertus (Holandija). Sedmerci: Budućnost 9 (8), Brest 5 (3). Isključenja: Budućnost 12, Brest 8 minuta.

Budućnost: Atingre (četiri odbrane), Hauge (tri odbrane i sedmerac), Marsenić, Danijelson, Vukčević 8 (7), Godeč 1, Popović, Marković 1, Ivanović 1, Radević 1, Bulatović, Tomova, Ramusović 3 (1), Radivojević 3, Kadović 2, Pavićević 2.

Brest: Andre 2 (14 odbrana), Filter (dvije odbrane), Nokandi 3, Merot 4 (3), Lasurs 4, Ondono 4, Vjahireva 5, Novak 3, Fore 2, Kanor 2, Fopa 1, Let 2, Koatanea, Žariž, Dembele 1, Mladenovska 2.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније