Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V.

08. 09. 2024. 17:27 >> 17:31
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

Dva različita poluvremena u Bukureštu: Budućnost poražena od Rapida na startu

Budućnost je na startu nove sezone Lige šampiona parirala Rapidu u Bukureštu u prvih 30 minuta, da bi u nastavku došao do izražaja kvalitet domaćeg sastava. Na kraju poraz tima Bojane Popović - 32:27

Prvo poluvrijeme naša ekipa je odigrala odlično i bila potpuno ravnopravan rival favorizovanom protivniku.

Domaća ekipa je u prvih 10 minuta u tri navrala imala dva gola prednosti (3:1, 4:2, 5:3), ali je Budućnost serijom 3:0, koju je zaključila Bulatović nakon kontre preokenula 6:5.

Imale su "plave" i napad za plus dva sredinom prvog dijela, ali su izgubile loptu. Odmah je to kaznila Polman šutem sa devet metara za 8:8.

Uslijedila je igra gol za gol, Rapid je kod rezultata 13:12 imao zicer, ali je Hauge sjajno intervenisala, da bi u narednom napadu Ivanović izjednačila, na tri minuta prije odlaska na veliki odmor.

Nakon još jedne sjajne kontre Pavićević je vratila vođstvo Budućnosti 15:14, ali je Janjušević u posljednjim trenucima prvog dijela peti put realizovala sedmerac i vratila stvari na početak 15:15.

Međutim, u nastavku je došao do izražaja kvalitet domaćeg sastava. Budućnost je posustala u napadu, što je Rapid nemilosrdno kažnjavao.

Janjušević je takođe iz sedmerca donijela svom timu prvi put tri gola prednosti u 39. minutu - 21:18. Tada je u igru ušla bivša igračica Budućnosti Milena Raičević i pogodila u prvom napadu za plus četiri 22:18.

Uz to, ona je sjajno odigrala u odbrani i pogurala svoj tim ka trijumfu.

Nedugo zatim Koršos je realizovala kontru za 23:18 i natjerala Bojanu Popović da zatraži tajm-aut.

Tomova je u 44. minutu konačno prekinula post "plavih" u napadu i seriju domaih od 5:0 za minus pet 24:19. Međutim, "plave" nisu imale snage više ozbiljnije da zaprijete, pa su do kraja domaće rutinski privele meč kraju 32:27.

Kapitenka Pavićević je sa sedam golova bila najefikasnija u našem timu, jedan manje dala je Radivojević.

Rapid je predvodila Janjušević sa osam golova, po pet su postigle Polman i Kasoma. Raičević je meč završila sa tri pogodka.

Budućnost u narednom kolu dočekuje Brest.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније