Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

RSCG

15. 08. 2024. 19:23 >> 19:23
Čitaj mi:

U PODGORICI

Poraz mladih rukometaša od Poljske, upitan opstanak u elitnom rangu

Crna Gora je bez pobjede i nakon šest odigranih mečeva na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Podgorici.

Dva remija i četiri poraza učinak je generacije koju predvodi trener Filip Popović, pa je za opstanak u elitnom rangu evropskog rukometa potrebno čudo - pobjede u preostala dva meča na šampionatu, kako bi se zauzelo 21. mjesto u konačnom poretku, odnosno izbjegle posljednje tri pozicije.

U trećem meču razigravanja za plasman od 17. do 24. mjesta, naši kadeti poraženi su od Poljske (30:22) u Sportskom centru „Morača“.

Crna Gora je protiv Poljske povela samo na startu (1:0), ali je Poljska sredinom prvog poluvremena stekla značajniju prednost (9:5). Na velikom odmoru bilo je 16:13.

Poljska je drugo poluvrijeme otvorila sa četiri vezana gola, čime je trasirala put ka pobjedi, koja joj je donijela i opstanak u A diviziji.

Filip Božović je bio najefikasniji sa pet golova, dok su Dario Maslovar i Petar Radoičić postigli po četiri.

Crna Gora sjutra će igrati protiv Italije, što će biti prilika za revanš protivniku koji je slavio u međusobnom duelu na otvaranju prvenstva - 32:30.

Samo pobjeda ostavlja nadu da se u posljednjem meču na šampionatu, odnosno u okršaju protiv Izraela ili Ukrajine, može sačuvati status člana elitnog ranga evropskog rukometa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније