Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 08. 2024. 17:19 >> 17:29
2

zvanično

Glavni grad preuzeo osnivačka prava nad ŽRK ,,Budućnost“

Gradonačelnica Podgorice, prof. dr Olivera Injac, potpisala je sa osnivačima Ženskog rukometnog kluba ,,Budućnost“ Ugovor o preuzimanju osnivačkih prava, čime je ozvaničeno preuzimanje kluba kojim će ubuduće upravljati Glavni grad.

,,Preuzimanjem ŽRK ,,Budućnost“ u veoma teškom trenutku za klub, pokazali smo odgovornost, ali i brigu za ovaj sportski kolektiv sa dugom i bogatom tradicijom. Budućnost predstavlja posebnu vrijednost za Podgoricu, ali i za cijelu Crnu Goru i ne mogu da ne prokomentarišem da sport u našoj državi nije zaobišla politika i da su partijski interesi veoma često bili artikulisani unutar sportskih klubova. Možda je ŽRK Budućnost upravo jedan od takvih primjera. Ipak, predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović i ja smo odlučile da podržimo klub u ovakvom trenutku i pokrenemo inicijativu kako bi Glavni grad preuzeo osnivačka prava sa ciljem da stabilizujemo prilike i da ovaj klub u narednom periodu bude mjesto za mnoge mlade djevojke i žene koje su talentovane da igraju rukomet i da ŽRK Budućnost ponovo bude ponos i brend Glavnog grada i Crne Gore. Uvjerena sam da je ulaganje u sport i mlade ključno za jedan grad i državu te u tom smislu je ova odluka važna uprkos tome što je nosila određenu političku težinu i što su neki ljudi željeli da je na taj način iskoriste. Ipak, smatram da je mnogo važniji cilj i svrha ove odluke, a to je da se preuzme klub i da se stvore uslovi kako bi se u narednom periodu puno bolje i afirmativnije radilo na promociji ženskog rukometa i kako bi klub ponovo doživio staru slavu”, kazala je prof. dr Olivera Injac nakon potpisivanja Ugovora.

Portal RTCG najavljivao je ovaj sceranio odmah nakon što je ŽRK "Budućnost" ostao bez glavnog sponzora, kompanije "Bemax".

,,Danas je formalno završena procedura oko preuzimanja ŽRK Budućnost i možemo sa ponosom reći da je od danas Glavni grad 100% vlasnik kluba. Željela bih da se još jednom zahvalim gradonačelnici Injac, predsjednici Skupštine dr Jeleni Borovinić Bojović kao i zamjeniku Rakčeviću koji su veoma brzo, u najtežem trenutku za klub od njegovog postojanja, reagovali na ovakav način. Klub je spašen i po meni sad ima veliku sigurnost i stabilnost kako više nikad ne bi došao u situaciju u kakvoj je sad. Zahvalila bih se i svim odbornicima koji su nam dali podršku i pokazalo se na sjednici Skupštine Glavnog grada da je ŽRK Budućnost veliki brend Crne Gore”, kazala je Maja Bulatović, izvršna direktorica kluba.

Podsjećamo, ŽRK Budućnost se, nakon iznenadnog odlaska generalnog sponzora našao u teškoj situaciji – bezizlaznoj, kazala je tada direktorica Maja Bulatović. Klub je bez novca i bez budućnosti, a jedino rješenje je, prema njenim riječima, pomoć Glavnog grada. ​

"Osim ŽRK Budućnost, Glavni grad je u prethodnom periodu preuzeo Plivački vaterpolo klub Budućnost i vjerujemo da će naši sportski kolektivi u narednom periodu ostvariti značajne rezultate na domaćim i inostranim takmičenjima i na taj način najbolje predstavljati Podgoricu." saopštili su iz Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније