Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V. [ ŽRK Budućnost ]

15. 08. 2024. 13:15 >> 13:14

NOVA GOLMANKA "PLAVIH"

Hauge: Neće biti lako u LŠ, ali moramo da se borimo

Rukometašice Budućnosti u Podgorici odrađuju pripreme za početak nove sezone u EHF Ligi šampiona, koju otvaraju 8. septembra gostovanjem Rapidu u Bukureštu. Jedna od četiri igračice koje su kao pojačanja stigle u redove dvostrukog šampiona Evrope je golmanka rođena u Norveškoj, a koja od 2015. godine brani za reprezentaciju Japana - Sakura Hauge, poznata i kao Sakura Kametani.

Golmanka koju su ljubitelji rukometa u Crnoj Gori dobro zapamtili kao junakinju senzacije i pobjede Japana protiv naše reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju, ističe da ima veoma pozitivne utiske nakon prve sedmice rada sa novim saigračicama.

"Moje prve impresije o klubu, saigračicama i stručnom štabu su zaista sjajne. Osjećam toplu dobrodošlicu od strane svih i zbog toga se osjećam veoma lijepo. Svi su profesionalni i posvećeni onome što radimo, dajemo maksimum na svakom treningu", kaže Hauge.

Golmanka rođena u norveškom Bergenu ističe da dobro poznaje crnogorske rukometašice, te da je u prethodnim sezonama pratila izdanja Budućnosti u Ligi šampiona.

"Gledala sam utakmice Budućnosti u prethodnim sezonama Lige šampiona, znala sam da dolazim u klub sa velikom tradicijom, koji je uvijek u samom vrhu evropskog rukometa. Znam takođe, da i crnogorska reprezentacija ima bogatu istoriju i značajno mjesto na evropskoj i svjetskoj mapi. Nekoliko puta sam bila u prilici da igram protiv vaše reprezentacije. Iako ste mala nacija, uvijek ste bili u stanju da stvorite nove igračice koje su napredovale u karijerama i postale prepoznate na međunarodnoj sceni", istakla je Hauge.

Budućnost u novu sezonu ulazi sa nekoliko iskusnijih igračica i okosnicom koju će činiti crnogorske reprezentativke, uglavnom one koje još nemaju veliko iskustvo igranja na najvećoj sceni.

Protivnici u grupnoj fazi Lige šampiona, praktično, nijesu mogli da budu teži, jer će u okviru grupe B, izabranice Bojane Popović igrati protiv norveškog Vajpersa, danskih Esbjerga i Odenzea, njemačkog Ludvizburga, mađarskog Đera, francuskog Bresta i rumunskog Rapida.

"Znam da su okolnosti drugačije nego što je to bio slučaj kada sam potpisala ugovor, ali vjerujem da možemo da napredujemo korak po korak u duelima protiv odličnih timova. Moramo da se borimo protiv sjajnih protivnika, sa željom da se prikažemo u što boljem svjetlu. To naravno neće biti lako, ali sve dok se budemo držali zajedno i borili za isti cilj, učili iz svakog meča, možemo da se nadamo dobrim izdanjima. Vjerujem da mogu da doprinesem izdanjima kluba u novoj sezoni. Prilika da ponovo igram u Ligi šampiona znači mi mnogo, veliki je motiv da igram protiv različitih timova i igračica iz najjačih rukometnih nacija. To je nešto o čemu sanja svaka igračica", zaključila je Hauge.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније