Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V.

07. 08. 2024. 20:54 >> 20:54

SPECIJALNA GOŠĆA

Loke za RTCG: Uvijek mi se dopadao crnogorski tim

Legendarna norveška rukometašica Hajdi Loke kazala je da joj se uvijek dopadao crnogorski tim , te da su u duelima sa "lavicama" uvijek presuđivale nijanse. Ona je, gostujući u emisiji "Olimpijska kapija" na TVCG, pričala i o tome kako je vratiti se sportu nakon porođaja i osvrnula se na učešće svoje selekcije u Parizu.

Slavna Norvežanka je trenutno u Podgorici, gleda Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina, gdje nastupa i njen 16-godišnji sin Aleksander Loke Gautestad.

"Drago mi je što sam ovdje, ponosna sam što moj sin nastupa, lijepo se osjećam. Nisam znala da će voliti rukomet, na njemu je bilo da odluči. Visok je skoro dva metra i dobro se kreće. Mogu da mu dam savjet, ali on mora da pronađe svoj način igre", kazala je Loke i dodala:

"Dopadaju mi se ljudi ovdje, jako su ljubazni. Nisam uspjela mnogo da vidim grad nažalost.

Ona je prije dvije godine rodila treće dijete, ali ne razmišlja o kraju karijere, iako ima 42 godine.

"Volim rukomet, dobila sam prije dvije godine treće dijete, tako da kod kuće imam puno posla. Teško je vratiti se u rukometu poslije porađaja, jer je grub sport. Ali impresivno je što sve žene mogu. Ja sam svoju djecu vodilana velika takmičenja. Što se mene tiče, uživam u igranju, u Larviku imamo dobar tim, mlade igrače koji su jako dobri, vratili smo se u vrh norveškog rukometa.", istakla je Loke.

Legendarna pivotkinja, koju naša javnost pamti iz nezaboravnih duela sa "lavicama", naročito 2012. godine u finalu Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva, osvojila je 11 medalja sa najvećih takmičenja, od čega sedam zlatnih - četiri evropske, dvije svjetske i olimpijsku iz Londona, kada je Norveška savladala Crnu Goru 26:23. Ima i pet titula u Ligi šampiona.

"Uvijek mi se dopadao crnogorski tim, veliki su borci. Katarina Bulatović je moja proijateljica, Suazna Lazović je takođe igrala odlično, Sonja Barjakrotivić je veoma dobar golman, volim da dijelim teren sa njima. Uvijek su bili to tijesni rezultati. U finalu Olimpijskih igara sam se trudila da stvroim prostor za ostale igračice", kazala je Loke.

Kaže da se nacionalni tim u njenoj zemlji uvijek prati sa posebnima emocijama.

"Veoma je popularan nacionalni tim, klubovi nisu ni blizu tako važni. Sportisti u Norveškoj su generalno jako cijenjeni. Pratim pomalo rukomet na Olimpijskim igrama, mada sam fokusirana na sina i njegov nastup. Igramo dobro u Parizu, imamo odličan tim", zaključila je fenomenalna pivotkinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније