Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

07. 08. 2024. 10:48 >> 10:48
Čitaj mi:

šveđanka na pripremama budućnosti

Danijelson: Imamo veliki prostor za napredak

Poslije mnogo turbulentnih sedmica i odlazaka nesuđenih pojačanja Đurđine Jauković, Dženi Karlson, Valerije Kirdjaševe i Aisatu Kujate i prije početka priprema, rukometašice Budućnosti u Podgorici odrađuju pripreme za početak Lige šampiona, koju otvaraju 8. septembra gostovanjem Rapidu u Bukureštu.

Iako je početak priprema kasnio desetak dana zbog finansijskih problema koji su prevaziđeni nakon što je Glavni grad preuzeo osnivačka prava nad klubom, "plave" polako hvataju ritam.

Ekipa bi do kraja sedmice trebalo da bude kompletna, nakon što se pripremama priključi i golmanka Sakura Hauge.

Jedna od četiri igračice koje su kao pojačanja stigle u redove dvostrukog šampiona Evrope je švedska pivotkinja Klara Monti Danijelson, koja ističe da ima veoma pozitivne utiske nakon pet dana rada sa novim saigračicama.

"Srećna sam što sam ovdje i sve do sada je više nego pozitivno. Odlično sam prihvaćena od strane saigračica, stručnog štaba i ljudi iz kluba, radujem se nastavku priprema za početak nove sezone", rekla je 32-godišnja igračica.

Danijelson je stigla iz francuskog Šambreja, za koji je nastupala u posljednje tri sezone. Prethodno je nosila dres švedskog Lugija, danskih klubova Randers i Esbjerg, te njemačke Borusije.

"Znala sam da dolazim u klub sa velikom istorijom, u kojem se odlično radi i uvijek ima želju da se u Evropi predstavi na najbolji način. Cijenim to što je Bojana Popović željela da me vidi u dresu Budućnosti, a vjerujem da ću to povjerenje opravdati i da mogu da dam veliki doprinos ovom mladom timu".

Budućnost u novu sezonu ulazi sa nekoliko iskusnijih igračica i okosnicom koju će činiti crnogorske reprezentativke, uglavnom one koje još nemaju veliko iskustvo igranja na najvećoj sceni.

"Imamo kombinaciju iskusnih igračica koje imaju veliko iskustvo i mladih, talentovanih djevojaka. Drago mi je što ću biti u prilici da radim sa njima. Imamo veliki prostor za napredak u narednom periodu, potrebno je da budemo borbene i na visokom nivou na svakom treningu i utakmici. Ukoliko bude tako, vjerujem da možemo napraviti dobre stvari".

Protivnici u grupnoj fazi Lige šampiona, praktično, nijesu mogli da budu teži, jer će u okviru grupe B izabranice Bojane Popović igrati protiv norveškog Vajpersa, danskih Esbjerga i Odenzea, njemačkog Ludvizburga, mađarskog Đera, francuskog Bresta i rumunskog Rapida.

"Imamo veoma tešku grupu, ali treba da budemo fokusirane na našu formu i rezultate. Moramo da podižemo nivo igre kako sezona bude odmicala. Ponavljam, borbenost je ono što bi trebalo da krasi ovu ekipu, a odbrana i kontranapad bi mogli da budu naši aduti. Potrebno je vrijeme da sve posložimo, ali vjerujem da možemo da iznenadimo u nikad jačoj konkurenciji", zaključila je Danijelson.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније