Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V. [ RSCG ]

05. 08. 2024. 14:52 >> 14:51

PODGORICA DOMAĆIN

Opstanak u A diviziji cilj kadeta Crne Gore na EP

Podgorica je od srijede domaćin najboljim rukometašima Evrope u uzrastu do 18 godina. Evropsko prvenstvo prvi put će okupiti 24 reprezentacije, a Crna Gora će igrati u grupi F u kojoj su rivali Italija, Farska Ostrva i Island.

Cilj generacija koju predvodi trener Filip Popović je opstanak u A diziviji, a za to će biti potrebno da se izbjegnu posljednja tri mjesta na šampionatu.

Za sada je izvjesno da će tri posljednjeplasirana tima za dvije godine igrati u B diviziji, a u zavisnosti od toga ko će biti domaćin narednog prvenstva, može se desiti da i selekcije koje zauzmu 20. i 21. mjesto u Podgorici, izgube status člana elitnog ranga evropskog rukometa.

Zato je premijerna utakmica protiv Italije u fokusu, jer je to direktan rival u borbi za treće mjesto, koje bi moglo da već nakon prve faze, donese opstanak u A diviziji.

Naime, nakon prve faze uslijediće razigravanja od 1. do 8. mjesta (prvoplasirani timovi iz svih grupa i dvije najbolje drugoplasirane selekcije), od 9. do 16. (preostala četiri drugoplasirana i četiri najbolja trećeplasirana tima), dok će preostali timovi nastaviti borbu od 17. do 24. mjesta, odnosno opstanak u eliti.

"Ovo je prvo prvenstvo Evrope na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, što znači da nas očekuje velika konkurencija i teška borba za opstanak u A diviziji. To je primarni cilj ove generacije, kako bi za dvije godine, imali i juniore i kadete u elitnom rangu evropskog rukometa. Dobili smo veoma tešku grupu, u kojoj se po kvalitetu izdvajaju Island i Farska Ostrva, dok ćemo sa Italijom, voditi borbu za treću poziciju. Nakon šest kontrolnih mečeva u pripremnom periodu i sa svim igračima koje imamo u ovoj generaciji, mogu da kažem da smo spremni da početak prvenstva i najvažniji meč koji nas očekuje već na premijeri. Svu energiju smo usmjerili na duel protiv Italije, u kojem želimo da pružimo maksimum i dođemo do pobjede, koja bi značila i veliki korak ka ostvarenju cilja. Dobro smo ih analizirali u prethodnom periodu, pa vjerujem da uz maksimalan pristup tokom svih 60 minuta, možemo do toliko željene pobjede", kazao je Popović.

U stručnom štabu su još treneri Draško Mrvaljević, Miloš Vulićević i Suad Skenderović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније