Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V. [ ŽRK Budućnost ]

27. 06. 2024. 19:01 >> 19:00

"PLAVE" BEZ SREĆE NA ŽRIJEBU

Popović: Nije moglo teže, čekaju nas veliki izazovi

Budućnost Bemax je dobila grupu koja je mnogo jača od grupe A, a činjenica da su u njoj finalisti posljednjeg izdanja EHF Lige šampiona – Đer i Bitighajm, te Esbjerg, koji je takođe, učesnik posljednjeg finalnog turnira, govori dovoljno za sebe, kazala je trener Bojana Popović nakon što je u Beču obavljen žrijeb za novu sezonu.

"Plave“ će u novoj sezoni igrati u grupi B protiv šampiona Evrope - mađarskog Đera, norveškog Vajpersa, danskih Esbjerga i Odenzea, njemačkog Ludvisburga, francuskog Bresta i rumunskog Rapida iz Bukurešta.

"Sve ekipe u našoj grupi imaju izuzetan kvalitet, žrijeb je završen i jasno je da nije moglo da bude teže. Nekad imate sreće i dobijete protivnike protiv kojih ste favoriti, nekad su svi rivali takvi da prije početka sezone znate da će svaki meč biti derbi. Očekuju nas veliki izazovi i 14 veoma jakih mečeva protiv sjajnih timova. Suvišno je govoriti o Đeru koji svake sezone ima najveće ambicije, Bitighajm, koji sada nosi naziv Ludvisburg, prošle sezone je stigao do finala, a Esbjerg je takođe, pokazao da može da igra sa svima i završio na trećem mjestu. I Rapid i Brest imaju ambicije da doguraju što dalje i neće biti jednostavno, jer nema meča za koji možemo da kažemo da imamo unaprijed upisane bodove. U drugoj grupi je ipak, nekoliko timova koji su za nijansu slabiji od onih koje smo dobili za protivnike, jer je tu nekoliko neiskusnijih sastava, dok kod nas to nije slučaj", kazala je Popović.

Sistem takmičenja EHF Lige šampiona u narednoj sezoni će ostati nepromijenjen – u preliminarnoj fazi igraće se u okviru dvije grupe sa po osam timova.

Dva prvoplasirana tima iz grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale.

U osmini finala će razigravati timovi plasirani od trećeg do šestog mjesta.

Prvo kolo na programu je 7/8. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније