Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

D.B.

12. 06. 2024. 08:56 >> 09:21
Čitaj mi:

juniori počeli pripreme za Evropsko prvenstvo

Mrvaljević: Očekuje nas težak posao

Generacija koju predvodi trener Draško Mrvaljević počela je pripreme za Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje će od 10. do 21. jula biti održano u Sloveniji.

Na spisku trenera Mrvaljevića je 20 igrača koji će konkurisati za mjesto u timu na kontinentalnoj smotri, na kojoj će naša reprezentacija igrati u grupi A sa Hrvatskom, Austrijom i Sjevernom Makedonijom.

Na šampionatu će nastupiti 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta podijeljene u šest grupa.

"Ovo je prvo prvenstvo Evrope u uzrastu igrača do 20 godina na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, umjesto dosadašnjih 16. To govori da je konkurencija nikad veća i da je i veći krug timova koji imaju visoke ambicije. Kada govorimo o našoj generaciji igrača rođenih 2004. godine i mlađih, možemo da kažemo da imamo određeni kvalitet, ali ne i dovoljno veliku rotaciju, što znači da će biti potreban naporan rad i maksimalan pristup u svim mečevima, kako bi bili konkurentni na najvećoj sceni. Na pripremama će biti i veliki broj igrača rođenih 2006. godine, koje u avgustu očekuje Evropsko prvenstvo u Podgorici i borba za opstanak u elitnom rangu evropskog rukometa" i dodao:

"Već u grupnoj fazi očekuju nas sjajni protivnici, pri čemu se Hrvatska izdvaja kao favorit grupe, dok Austrija i Sjeverna Makedonija, takođe, imaju izuzetan kvalitet, pa je jasno da nas u svim mečevima očekuje težak posao. Ipak, do 10. jula imamo mnogo stvari o kojima bi trebalo da razmišljamo tokom priprema, pa je najvažnije da svi momci budu zdravi i spremni za početak Evropskog prvenstva. U Sloveniji moramo da idemo korak po korak i maksimalno se spremamo za svakog protivnika, jer je jasno da na Evropskom prvenstvu igraju timovi koji imaju veliki kvalitet i igrače koji već u tom uzrastu najavljuju izuzetne karijere",  kazao je trener Mrvaljević.

U stručnom štabu trenera Mrvaljevića su Filip Popović i Miloš Vulićević, trener golmana je Nikola Matović, dok je fizioterapeut Danilo Boljević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније