Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

10. 06. 2024. 22:02 >> 22:13
Čitaj mi:

SUDIĆE U20 EHF EURO

Ivanović i Vujisić na posljednjem stepeniku do elite

Otkada su 2018. debitovali na B Evropskom prvenstvu za juniore i odmah sudili finale, Stefan Ivanović i Marko Vujisić nijednog ljeta nisu propustili kontinentalne šampionate za mlađe kategorije.

Jedino su sjedjeli kod kuće u korona godini, tako da će sada šesti put biti akteri evropskih prvenstava, ovog puta onog "pravog" juniorskog, za najbolje selekcije Starog kontinenta.

Ivanović i sin pokojnog crnogorskog sudije i delegata Nebojše Vujisića u Sloveniji će od 10. do 21. jula biti i na svojevrsnom testu, jer im je ovo takmičenje ulaznica za najveću scenu - Ligu šampiona i seniorske šampionate.

Do sada su dijelili pravu u Evropskoj ligi i Evropskom kupu, u kvalifikacijama za svjetska i evropska prvenstva za žene, kao i duel seniora Švedske i Austrije u EHF Eurokupu, takmičenja u kojem nastupaju domaćini kontinentalnih šampionata.

To je samo jedno u nizu priznanja za Zajednicu rukometnih sudija Crne Gore (ZRSCG), jer će svih pet međunarodnih parova dijeliti pravdu ovog ljeta.

Odranije je poznato da će Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović dijeliti pravdu na Olimpijskim igrama u Parizu, Jelena Vujačić i Anđelina Kažanegra će biti na SP za kadetkinje u Kini, Novica Mitrović i Miljan Vešović na SP za juniorke u Sjevernoj Makedoniji, a Bogdan Kaluđerović i Ivan Vujačić na EP za kadete u Podgorici.

I to nije sve - šesti EHF par bi mogle da postanu Milica Pavićević i Slađana Martinović, koje će za prestižnu značku polagati na B Evropskom prvenstvu za juniore na Kosovu.

U sklopu Young referee projekta EHF-a, Mojkovčanke Marija Veljović i Sara Jokić će suditi na prestižnom Partile kupu u pregrađu Geteborga, Partileu, a na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Mađarskoj ZRSCG će predstavljati njihovi sugrađani Filip Barac i Isidor Ilić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније