Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

02. 06. 2024. 20:12 >> 21:29
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

Đer šesti put prvak Evrope, Johanson konačno osvojio veliki pehar

Šesti put u istoriji rukometašice Đera su šampionke Evrope, jer su pred 18.500 gledalaca u "MVM domu" u Budimpešti savladale Bitighajm 30:24.

Njemački prvak, koji je zauzeo tek 6. mjesto u grupi A i na putu do finala šokirao Herning-Ikast, Odenze i Mec, loše je počeo meč i sa mnogo izgubljenih lopti omogućio domaćima da povedu 8:3.

Tim bivšeg crnogorskog selektora Pera Johansona je do velikog odmora održavao plus pet, da bi u 37. minutu poveo 20:13 i tada je bilo jasno da će postati šampion Evrope prvi put nakon 2019. godine.

Johanson je tako osvojio prvi veliki trofej, što mu nije uspjelo sa Švedskom, Crnom Gorom i Holandijom, ali ni sa ĆSM Bukureštom i Rostovom.

Ana Gros i Kari Bratset-Dale su bile najefikasnije sa po šest golova, Viktorija Đeri-Lukač je dala pet, a Silje Solberg-Esthasel je odbranila 15 šuteva i sedmerac. MVP fajnl-fora je Stine Oftedal, kojoj je ovo bila posljednja klupska utakmica u životu, a oprostiće se od rukometa u dresu Norveške na Olimpijskim igrama u Parizu.

U poraženom timu najbolja je bila Sofija Hvenfelt sa pet pogodaka.

Treće mjesto je osvojio Esbjerg, koji je savladao Mec 37:33. Blistale su Nora Merk i Heni Rejstad sa po 13 golova, na drugoj strani je najbolja bila Alina Grajsels sa 10.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније