Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

01. 06. 2024. 19:37 >> 19:41
Čitaj mi:

FAJNL-FOR LIGE ŠAMPIONA

Senzacija u Budimpešti: Bitighajm ide na megdan Đeru

Sezona čuda za Bitighajm se nastavila - ekipa koja je kao šestoplasirana u grupi A ušla u nokaut fazu Lige šampiona dogurala je čak do finala u "MVM domu" u Budimpešti.

Njemice su u osmini finala iznenadile danski Herning-Ikast, potom i još jedan tim iz te zemlje, Odenze, a danas u glavnom gradu Mađarske srušile još jednog velikog favorita, Mec (36:29).

Zanimljivo, trener Bitighajma Jakob Vestergord je tako još jednom nadmudrio svoje zemljake, jer startnu bekovsku liniju Meca čine tri Dankinje - Ane-Mete Hansen, Kristina Jergensen i Luize Burgord.

Francuski tim je nekoliko puta imao dva razlike, ali je na 20:18 krenula velika serija Bitighajma, koji je preokrenuo na 25:21.

U 54. minutu je bilo 32:26, pa je bilo jasno da će njemački tim na megdan Đeru, koji je u prvom meču savladao Esbjerg 24:23.

Drugo polufinale, koje su sjajno sudile Podgoričanke Jelena Vujačić i Anđelina Kažanegra, obilježile su brazilska golmanka Gabrijela Dijaš Moreski sa 16 odbrana i sjajna Ksenija Smits sa devet golova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

U poraženom timu najbolje su bile Burgord i Kloi Valentini sa po pet golova, Hansen, Lusi Granije i Alina Grajsels su dale po četiri.

Đer se namučio sa Esbjergom, a junakinja je bila Sandra Toft, koja je odbranila šut Sani Solberg-Isaksen za produžetke.

Toft je upisala 13 odbrana, a ispratila ju je Estel Nze-Minko sa šest pogodaka.

U poraženoj ekipi najbolje su bile Nora Merk sa šest i Heni Rejstad sa pet golova.

Meč za 3. mjesto Esbjerg - Mec je sjutra u 15 časova, a u 18 počinje finale iumeđu Bitighajma i Đera, na čijoj klupi sjedi bivši selektor Crne Gore, Per Johanson.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније