Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

22. 05. 2024. 10:29 >> 10:31
Čitaj mi:

TANDEM BUDVANSKE RIVIJERE SE OPROSTIO

Pešić i Đođić odsvirali kraj

Final Kupa Crne Gore protiv Lovćena bila je posljednja utakmica u karijerama dvojice rukometaša Budvanske rivijere, Lazara Pešića i Radivoja Đođića.

Iskusni golman i desni bek, koji su ostavili neizbrisiv trag u budvanskom klubu, i u svom posljednjem nastupu su pokazali da će njihov odlazak biti veliki hendikep za tim iz metropole crnogorskog turizma.

Pešić je odbranio devet šuteva i čak dao dva gola, dok je Đođić šest puta zatresao mrežu i imao po asistenciju i ukradenu loptu.

Zanimljivo je da je ovo drugi put da čuvar mreže iz Berana, koji uskoro slavi 35. rođendan, prekida karijeru.

Prvi put je prekinuo da igra 2017. godine, nakon kratkotrajne epizode u slovenačkoj Škofjoj Loki, da bi se krajem 2019. vratio u Budvu, kojoj je donio šampionsku titulu 2016. na sebi svojstven način - sjajnim odbranama i golom preko cijelog terena u velikom derbiju sa Lovćenom.

Dio te generacije je bio i Đođić, koji 1. jula slavi 39. rođendan. Iako je u godinama i fizički ne baš najbolje spreman, bio je nerješiva enigma za sve timove u Prvoj ligi.

Dovoljno je reći da je na dva meča protiv Lovćena dao 15 golova i bio najveća pomoć najboljem igraču ekipe, Đorđu Peruničiću.

Moguće je da će doskorašnji aduti kluba na terenu to postati i van njega, jer je Budvanima pomoć neophodna.

Klub grca u dugovima, tužbe za neisplaćene zarade je predalo čak 13 sadašnjih i bivših igrača, a Pešić se i politički angažovao, jer je na listi Pokreta Evropa sad za lokalne izbore u Budvi. Možda će, ako dođe na vlast, pomoći bivšem klubu...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније