Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V.

12. 05. 2024. 08:14 >> 09:54
Čitaj mi:

"Lavovi" protiv Italije jure plus sedam za plasman na SP (TVCG1)

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas u Podgorici sa Italijom revanš utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo. "Lavovi" su prvi međusobni duel, u Konversanu, izgubili su 32:26. Meč možete pratiti na TVCG 1 i na našem portalu.

Izabranicima selektora Vlada Šole za plasman na šampionat neophodna je pobjeda od sedam golova razlike.

Dodatni motiv imaće dugogodišnji neizostavni član prve postave, Nemanja Grbović, kojem će duel sa "azurima" biti posljednji u dresu "lavova".

"Čudan je osjećaj, pretpostavljam da će mi reprezentacija mnogo faliti. Tu sam dugi niz godina, ali mislim da je vrijeme da se oprostim. Dolaze mlađi i njima bi trebalo pružiti priliku. U svakom trenutku sam dao sve od sebe i nadam se da ću imati prelijep oproštaj, da će ova generacija izboriti još jedno prvenstvo svijeta", poručio je 34-godišnji Pljevljak.

Grbović vjeruje u plasman na šampionat čiji su domaćini Danska, Norveška i Hrvatska.

"Očekujem mnogo bolji meč i plasman na Svjetsko prvenstvo. Prva utakmica je bila među gorima ove generacije, mislim da možemo mnogo bolje. Znali smo da su Italijani borbeni, ali ne znamo šta je razlog naše loše igre. Da li je umor ili smo potcijenili reprezentaciju Italije, iako smo govorili da to ne smijemo da uradimo", kazao je naš pivot.

Milov Vujović se povrijedio u Konversanu, čeka ga operacija, ali će večeras stisnuti zube.

"Malo me je sputala povreda, nisam očekivao da može prilikom duela da mi iskoči rame. Bio sam na magnetnoj rezonanci i dobio odgovor doktora da mi je rame oštećeno, da ću morati na operaciju. Ali, još ne želim da razmišljam o tome, jer igramo pred našim navijačima i igraću kao da se ništa nije dogodilo. Moramo da pobijedimo, Italijani su nam ostali dužni, a dugovi moraju da se vraćaju", rekao je 30-godišnji Cetinjanin.

Duel u dvorani Morača počeće u 17 sati i 30 minuta.

Crna Gora želi da drugi put uzastopno, a ukupno treći put, izbori plasman na šampionat svijeta, nakon učešća na prvenstvima 2013. i 2023.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније