Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Nikola Nikolić

16. 03. 2024. 17:03 >> 17:03

NAKON DVOMEČA SA GRUZIJOM

Šola: Da prođemo baraž, a onda na Svjetskom prvenstvu napravimo iskorak

Prvo okupljanje poslije 14. mjesta na Evropskom prvenstvu je bilo uspješno, jer su rukometaši Crne Gore dva puta rutinski savladali Gruziju - 34:20 i 29:19.

Zadovoljan je i selektor Vlado Šola, koji smatra da je odrađen dobar posao tokom EHF sedmice. 

„Opet smo uveli neke nove igrače, dali im priliku. Mislim da su zadovoljili, jako sam zadovoljan sa oba beka, kao i pivotima i krilima. Imamo koristi od ovih sedam dana, malo smo se i družili, jer je bila opuštenija situacija nego ranije”.

Hrvatski stručnjak naglašava da je širenje igračke baze primarno.

„To je stav Saveza, ali i nas kao stručnog tima. Iz akcije u akciju dobijamo neke nove mlade momke, koji će danas-sjutra nositi igru Crne Gore. Rekao sam igračima u svlačionici da imam utisak da je na velikim takmičenjima od 4. do 14. mjesta sve u ‘gramima’. Moramo naredni period shvatiti maksimalno ozbiljno, da prođemo baraž i dobro uđemo u kvalifikacije za EHF Euro, a onda u januaru da probamo da na Svjetskom prvenstvu napravimo iskorak”.

Protivnik u baražu za Svjetsko prvenstvo biće poznat sjutra, nakon revanša Italije i Belgije u Peskari. „Azuri” su u Haseltu u srijedu slavili 29:25.

„Italija je favorit, premda svašta može biti. Nisu naivna ekipa, ali mi ćemo na tim utakmicama biti favoriti. Ne bi trebalo bježati od toga, ali svakako moramo poštovati protivnika”, jasan je Šola. 

„Izbornik” je zadovoljan izdanjem bekova Lovćena koje je pozvao za ovu akciju - Milorada Bakić i Filipa Krivokapića.

„Bakić ima 19 godina, pred njim je još dosta rada, ali će biti priključen reprezentaciji. Neka s nama prolazi i sve što bi trebalo da prođe, Vidim da dobro radi u klubu i on će biti velika budućnost crnogorskog rukometa, ako nastavi da radi kao do sada. Krivokapić je isto pokazao da ne bježi od igre, prihvata je, ima dobar prodor zadovoljio je na ovim pripremama. Što se pivota tiče, moraju još dosta da rade. Pokazali su određeni nivo ovdje, ali u klubovima moraju da se posvete više odbrani i nekim taktičkim varijantama za koje nemamo toliko vremena ovdje da se bavimo”.

Za razliku od bekova, pivoti nisu baš ostavili sjajan utisak i nagovijestili da bi mogli da budu adekvatni nasljednici Nemanje Grbovića i Vuka Lazovića. Miodrag Ćorsović je otpao pred Evropsko prvenstvo i jasno je da može i mora bolje. 

„Ne bi trebalo suditi olako. Pivoti su na specifičnoj poziciji, kao kod golmana to ‘sjeda’ malo kasnije. Teško da neki pivot sa 21, 22, 23 godine može da nosi igru. Oni sazrijevaju malo kasnije, jer im je potrebna ta prava, muška snaga. Na Ćorsoviću je da radi u svom klubu, rekao sam mu i šta. Ako to ispoštuje, u budućnosti će biti jedan od nosioca igre reprezentacije, ali do tada mora puno da radi”, kazao je Šola.

Kada je postao selektor Crne Gore, proslavljeni hrvatski golman je probao Branka Vujovića na poziciji srednjeg beka. I sada je nekoliko minuta tu stavio 25-godišnjeg Nikšićanina.

„To je varijanta gdje stavljate protivnika van zone komfora. Kad se pojavi ljevak na sredini i odigra dva-tri napada na toj poziciji već je drugačija slika, različite su i kretnje. Branka ćemo sigurno gurati na tu poziciju, ali ne da mu bude primarna, već segment igre koji bismo mogli da koristimo kad nam odgovara”, zaključio je Šola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније