Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ RSCG ]

27. 02. 2024. 09:07 >> 11:41
1
Čitaj mi:

ZAMJENA ZA BATINOVIĆ

Atingre nova reprezentativka Crne Gore

Armel Atingre je nova reprezentativka Crne Gore, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Golmanka Budućnosti biće veliko pojačanje za naš nacionalni tim, a pravo nastupa stekla je nakon što je stekla crnogorsko državljanstvo prijemom, te kompletiranja potrebne procedure pred Svjetskom rukometnom federacijom (IHF).

Na debi u opremi Crne Gore neće dugo čekati – već u četvrtak će biti u sastavu za gostovanje selekciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Atingre će naročito biti značajna nakon teške povrede koju je Marta Batinović doživjela na Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zbog čega je očekuje duža pauza. Golmanka rođena u Obali Slonovače, sada će sa Marinom Rajčić, činiti sjajan tandem na golu „lavica“ i biti značajan adut u borbi za ostvarenje glavnog cilja u ovoj godini – plasman na Olimpijske igre u Parizu.

"Tako je završena procedura definisana Zakonom o crnogorskom državljanstvu, a koja je nakon zahtjeva Rukometnog saveza Crne Gore, podrazumijevala mišljenje Ministarstva sporta i mladih, te predlog predsjednika Vlade Crne Gore upućen Ministarstvu unutrašnjih poslova, da se u crnogorsko državljanstvo primi Atingre. Nakon što je utvrđeno da Atingre ispunjava uslove za prijem u crnogorsko državljanstvo, jer je njen prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za sportski interes Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je rješenje o njenom upisu u registar crnogorskih državljana. Rukometni savez Crne Gore izražava zahvalnost i ambasadoru naše države u Francuskoj Ivanu Ivaniševiću, koji je dao veliki doprinos u kompletiranju potrebne procedure.", navodi se u saopštenju".

Atingre je inače, od 2020. godine članica Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemax. U prethodne tri i po godine bila je jedna od najboljih igračica Budućnosti u EHF Ligi šampiona i spada u red najboljih čuvarki mreže u Evropi.

Posljednji nastup u reprezentaciji Francuske imala je na Evropskom prvenstvu 2014. godine.

Deset godina kasnije, kao reprezentativka Crne Gore biće u prilici da ostvari san svakog sportiste – u aprilu na kvalifikacionom turniru u Njemačkoj, sa "lavicama“ će se boriti za vizu za Olimpijske igre.

Šaranović: Prijem Atingre od posebnog značaja za naš sport

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović uručio je crnogorski pasoš rukometašici Armel Atingre iz Francuske, kao licu čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za sportski interes naše države.

Atingre je na ovaj način zvanično stekla pravo da nastupa u dresu crnogorske ženske rukometne reprezentacije.

Ministar Šaranović se tokom susreta zahvalio perspektivnoj rukometašici na doprinosu koji daje crnogorskom rukometu i poželio uspjeh u daljoj rukometnoj karijeri.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније