Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

С.В.

11. 12. 2023. 21:58 >> 22:33
2

SVJETSKO PRVENSTVO

"Lavice" ubjedljivo poražene od Švedske, u četvrtfinalu sa Danskom

Rukometašice Crne Gore poražene su od Švedske u Geteborgu 32:25, u meču trećeg, posljednjeg kola glavne runde Svjetskog prvenstva. "Lavice" su tako završile kao druge u grupi, pa će u četvrtfinalu igrati sa Danskom.

Švedska je dominirala u prvih 30 minuta. Već nakon pet minuta igre domaća selekcija je imala tri gola prednosti 5:2, da bi nedugo zatim bilo i plus četiri 7:3.

Reagovale su "lavice" nakon toga i prišle na 8:6. Potom smo imali i napad za minus jedan, nismo ga iskoristili , što je Švedska znala da kazni. Opet se odlijepila na plus četiri, da bi nakon gola Hanson domaća selekcija stekla sedam golova viška 15:8, na pet minuta do odmora. Do kraja tog dijela viđen je samo još jedan gol i to u mreži Švedske.

Treba reći da u prvom poluvremenu nismo iskoristili čak tri sedmerca.

U nastavku smo reagovali. U nekoliko navrata smo prišli na minus dva, posljednji put smo zaprijetili kod rezultata 23:21. Tada je Blom postigla gol a u narednom napadu je isključena Despotović zbog simuliranja.

Naše djevojke su potpuno stale, što je Švedska iskoristila i stigla do ubjedljive pobjede.

Najefikasnija kod "lavica" bila je Jelena Despotović sa šest pogodaka , pet je postigla Đurđina Malović, a četiri Ivana Godeč.

U pobjedničkom sastavu istakle su se Jamina Roberts i Natali Hangman sa po sedam golova.

Tok meča:

2. poluvrijeme

Počeo je drugi dio meča. Malović sa devet metara pogađa na startu 15:10. Goeč postiže gol, ali našu seriju 3:0 prekida Karlson 16:11. Nismo iskoristili zicer za minus tri, kaznila je to odmah Hagman sa dva gola 19:13, 37. minutu.

Despotović je nakon prodora smanjila 19:15, 40. minut. Godeč za minus tri, ali odmah uzvraća Karslen 20:16. Pletikosić, pa Despotović nakon kontre, samo je minus dva 20:18. Blom odbija nalet "lavica" 21:18, 43. minut. Hagman nakon kontranapada za plus četiri 23:19, sredina drugog dijela.

Malović za minus dva, ali opet Blom sa crte 24:21, 47. minut. Toraisdotir, pa Lindstrom za plus pet 26:21, 11 minuta do kraja. Imali smo napad za minus tri, Malović je izgubila loptu, kaznila je to Švedska 27:22, osam minuta do kraja. Predale su se naše igračice, Švedska vodi 30:22, pet minuta do kraja.

Kraj meča, izgubili smo 32:25.

1. poluvrijeme

Meč je počeo. Roberts nakon prodora otvara meč 1:0. Potom je Hagman iz sedmerca duplirala prednost. Mugoša sa krila postiže prvi gol za "lavice" večeras 2:1. Održavaju Skandinavke plus dva na startu meča 4:2. Roberts postiže drugi gol, prvi put Švedska ima tri gola prednosti 5:2. Mugoša ne koristi sedmerac, pogodila je prečku.

Despotović nakon kontre 5:3, osam minuta igre. Hagman je realizovala kontranapad za plus četiri 7:3. Godeč je smanjila na 8:5, 12. minut. Grbić u pasivnom napadu, prišli smo na 8:6. Prokockali smo napad za minus jedan, kaznila je to Švedska sa crte 9:6.

Opet nismo iskoristili napad za minus jedan, kaznila je Hagman u kontri 10:7, 17. minut. Nemamo rješenje za Roberts, njen četvrti gol za 11:7. Nakon gola Karlsen Švedska stiže do pet golova prednosti 12:7. Vukčević nije iskoristila sedmerac, ostaje 12:8, 20. minut.

Lindstrom sa krila, najveća prednost za Švedsku na meču 14:8. Hanson donosi plus sedam 15:8, pet minuta do odmora. Još jedan sedmerac nismo iskoristili, opet je neprecizna Mugoša. Kraj prvog dijela, imamo minus šest 15:9.

Najava meča:

Crnogorske rukometašice su nakon pobjede Mađarske nad Hrvatskom izborile plasman u četvrtfinale, pa meč sa domaćinom odlučuje o prvom mjestu u grupi.

Pogledajte trenutak kada su "lavice" saznale da su osigurale plasman među osam najboljih.

 "Lavice"  bi pobjedom obezbijedile prvo mjesto u grupi.

Predsjednik RSCG Petar Kapisoda kazao je da je plasman u četvrtfinale zaslužen.

"Zaslužili smo plasman, ova ekipa igra svaki meč da pobijedi. Ovo će nas rasteretiti, ostvarili smo kontinuitet dobrih plasmana na velikim takmičenjima", kazao je Kapisoda za TVCG.

Selektorka Bojana Popović istakla je da je meč sa Švedskom pred punom dvoranom veliki izazov za ekipu.

"Ovoj generaciji treba ovakvih utakmica i zaslužile su da igraju sa Švedskom u punoj dvorani, zaslužile su da uživaju u njoj. Mislim da, kada se sve sklopi i kada one dožive atmosferu, neće izostati prava igra“ kazala je naša selektorka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније