Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

С.В.

07. 12. 2023. 17:00 >> 18:04
6

SVJETSKO PRVENSTVO

"Lavice" nakon drame poražene od Hrvatske

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Hrvatske u Geteborgu 26:25, na startu glavne faze Svjetskog prvenstva u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

"Lavice" su upisale prvi poraz na šampionatu i zakomlikovale borbu za plasman u četvrtfinale. Crna Gora sada ima četiri boda, Hrvtaska tri.

Naša selekcija je većim dijelom meča jurila rivala, ali u finišu nije imala i sreće da stigne do boda.

Grbić je sedam sekundi prije kraja iz izgledne pozcije šutirala pored stative.

Crna Gora je imala i peh da se u 18. minutu povrijedi Marta Batinović.

U prvom dijelu Hrvatice su u četiri navrata imale plus tri,ali je tim Bojane Popović do velikog odmora izjednačio 13:13.

Ipak, kriza u napadu na startu drugog dijela, kada nismo postigli gol gotovo deset minuta koštala nas je poraza.

Hrvatska se odlijepila na 19:14 i trasirala put ka trijumfu. Dva puta smo prišli na minus jedan, da bi u posljednjem napadu Grbić bila neprecizna...

Itana Grbić je bila najefikasnija u našoj selekciji sa pet golova, Jelena Despotović je postigla četiri, a po tri su pogodile Tatjana Brnović, Dijana Mugoša, Ivona Pavićević i Matea Pletikosić...

Crna Gora naredni meč igra u subotu sa Senegalom.

Tok meča:

2. poluvrijeme

Prema prvim informacijama Marta Batinović je povrijedila koljeno, prebačena je u bolnicu. Počelo je drugo poluvrijeme. Mićijević za 14:13, potom Rajčić brani zicer, a Brnović donosi izjednačenje 14:14. Zadravec sa krila 15:14. Milosavljević iz sedmerca, Hrvatska vodi 16:14, pet minuta igre u nastavku.

Milosavljević nakon prodora, peti put na meču Hrvatska ima plus tri - 17:14. Pletikosić pogađa prečku iz sedmerca. Blažević na drugoj strani koristi sedmerac, prvi put Hrvatice imaju plus četiri - 18:14, 39. minut. Blažević donosi pet golova viška, na drugoj strani Brnović sa crte prekida post naše selekcije u napadu 19:15. Despotović koristi sedmerac 19:16, 44. minut.

Posavec sa krila 20:16, treći put je isključena Andrijana Popović. Održavaju Hrvatice četiri gola prednosti 22:18, 49. minut. Propustili smo napad za minus dva, Grbić pravi korake, 52. minut. Klikovac sa crte za minus dva 23:21. Mičijević uz pomoć prečke pogađa, uzvraća Brnović. Pavićević iz kontre na minus jedan 24:23, pet minuta do kraja.

Milosavljević iz sedmerca 25:23. Posavec za plus tri 26:23, uzvraća Grbić 26:24, tri minuta do kraja. Klikovac nakon kontre, opet smo na minus jedan 26.25. Grbić je promašila zicer za izjednačenje na sedam sekundi do kraja... Kraj meča.

1. poluvrijeme

Utakmica je počela. Ježić sa crte, Hrvatska vodi 1:0. Poravnala je Bulatović 1:1, pet minuta igre. Mićijević sa devet metara pogađa, Hrvatice na plus dva 3:1. Mučimo se u napadu, Hrvatska to koristi, Zadravec sa krila za 4:1. Pavićević prekida seriju rivala, ali Milosavljević vraća plus tri 5:2, osam minuta igre.

Despotović, pa Mugoša iz sedmerca, uhvatili smo priključak 5:4. Pletikosić nakon sjajnog prodora donosi izjednačenje 6:6. Šimara sa krila pogađa, Hrvatska opet ima plus dva 8:6, 16. minut. Peh za "lavice", povrijedila se Marta Batinović, mijenja je Marina Rajčić.

Imamo igračicu manje, gubimo 9:7, 20. minut. Pletikosić je izgubila loptu, Zadravec pogađa na praznu mrežu 10:7. Godeč je smaljila na 10:8, potom Mugoša nije iskoristila sedmerac za minus jedan, 24. minut. Despotović na praznu mrežu, opet smo na minus jedan 11:10.

Igra se gol za gol, vodi Hrvatska 13:12, ali imamo dvije igračice više, dva minuta do odmora. Još jedan sjajan prodor Pletikosić za izjednačenje 13:13. Po jedan neuspješan napad na obje strane u posljednjem minutu, pa se na veliki odmor otišlo sa neriješenim rezultatom 13:13.

Najava meča:

Naše "Lavice" su sa maksimalnim učinkom završile  prvu fazu takmičenja. 

Padali su redom Kamerun 25:11, Paragvaj 41:26 i Mađarska 24:18.

Izabranice Bojane Popović su prenijele maksimalna četiri boda. 

Hrvatska je bila drugoplasirana u grupi, a upisala je pobjedu, poraz i remi.

Remizirala je na startu sa Senegalom (22:22), savladala je Kinu (39:13) i izgubila od Švedske (22:17).

U istoj satnici zakazan je i subotnji duel sa Senegalom, dok će sa Švedskom igrati u ponedjeljak u 20 sati i 30 minuta.

"Bavimo se trenutnom situacijom i najvažnije je da se posvetimo detaljima koji krase Hrvatsku i onome šta Hrvatska može da nam učini na terenu i da to zaustavimo. Nije ta statistika neko mjerilo, želim da na terenu ponovo pokažemo da u nama postoji kvalitet i da pronađemo dodatnu unutrašnju snagu, tako favorite ostavimo iza nas“, kazala je selektorka Bojana Popović.

Andrijana Popović čija je odbrana u duelu s Mađarsom bila ključna, kazala je da samopouzdanja ne fali.

"Nevjerovatna je energija, od samog početka prvenstva. Naravno, takva igra će se nastaviti. Jednostavno smo se toliko sjedinile da je bilo skroz prirodno da se tako borimo i ostavimo srce na terenu. Mislim da bez obzira na to ko je na drugoj polovini terena sve je do nas. Do naše energije, do našeg otvaranja meča... Ukoliko bude borba na dosadašnjem nivou i energija kao što smo imale do sada, prosto ne bojimo se ničega. Idemo kao jedno, borićemo se jedna za drugu“, rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније