Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

В.Г.

27. 04. 2023. 22:38   >>  22:38

KVALIFIKACIJE ZA EP

Šola: Moramo igrati sa više samopouzdanja, idemo na pobjedu protiv Bosne

Rukometaši Crne Gore izborili su plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj pobjedom nad Kosovm 26:24, ali selektor Vlado Šola nije bio u potpunosti zadovonjan načinom na koji su igrali njegovi izabranici, posebno u drugom poluvremenu.

"Igrali smo danas u nekakvom grču, to se vidjelo. Dođemo na četiri-pet razlike i kada trebamo da prelomimo utakmicu, da postignemo zicer ili povučemo polukontru nekako smo svet to odrađiali sa grčem u igri. Moramo te stvari promijeniti i popraviti. Moramo imati više samopouzdanja. Sama igra u prvom poluvremenu u odbrani je bila dobra, čak na momente i odlična, imali smo veliku podršku golmana. U drugom poluvremenu smo dosta golova primii sa sredine i dosta se uvukla nesigurnost u napadu, tako da na tim stvarima moramo još raditi", istako je Šola nakon meča.

Iako je plasman na Evropsko prvenstvo obezbijeđen, "Lavovi" će, prema riječima Šole, u poslednjem kolu protiv Bosne i Hercegovine ići na pobjedu.

"Cilj je ispunjen. Bez obzira na to moramo pobijediti Bosnu i Hercegovinu zbog našeg rejtinga i samopouzdanja, a na kraju krajeva i zbog ljudi koji će doći u dvoranu, oni zaslužuju našu pobjedu. Ja bih volio da sa manje grča odigramo tu utakmicu što vjerujem da ćemo i učiniti", zaključio je selektor.

Desni bek reprezentacije, Branko Vujović, takođe je istakao da će maksimalno motivisani ući u utakmicu poslednjeg kola.

"Mislim da je prije svega najvažnija pobjeda. Sigurno nije bio naš najoblji meč, ali smo pokazali karaket kad je najbitnije i pokazali smo da želimo da idemo na Evropsko prvenstvo. Ne zadovoljavamo se trećim mjestom, nažalost izgubili smo tu bitku za prvo mjesto, ali ostaje to drugo mjesto i nadam se da ćemo to ostvariti radi lakšeg žrijeba", izjavio je Vujović.

Utakmica između Crne Gore i Bosne i Hercegovine igra se u nedelju 30. aprila od 18 sati u "Morači".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније