Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Goran Radević, TVCG ]

27. 01. 2023. 16:14 >> 16:48

SPEKTAKL

Danci i Španci se četvrti put zaredom sastaju u polufinalu

Četvrti put zaredom na velikim takmičenjima večerašnji rivali sastaju se u polufinalu. 2021. na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama u finale su prošli Skandinavci, prošle godine na Evropskom Španci, koji su došli do ove faze zbog nevjerovatnog propusta Norvežana, koji su im pasivnom igrom na šest sekundi do kraja praktično poklonili gol za produžetke.

Prije četvrtfinala, izgubili su od Francuza 28-26, pobijedili Crnu Goru, Čile, Iran, Poljsku i Sloveniju, samo su Irance savladali lako, s ostalim rivalima bar 40, čak i 50 minuta neizvjesnosti, morali su dobro da se oznoje, da se odlijepe i riješe meč.

Danci su u rekordnoj seriji bez poraza na planetarnim šampionatima - 24 pobjede i dva remija.

Ako izuzmemo remi s Hrvatima, ostale utakmice su dobili glatko, a imali su i lakše rivale - Belgiju i Bahrein 15 razlike, Tunis 13, SAD 9, Egipat 5, a Mađarsku u četvrtfinalu sa čak 17 golova prednosti, na dvije utakmice dali su preko 40 golova. Njihov cilj je da urade nešto što nije niko u istoriji, da tri puta zaredom budu prvaci svijeta.

Gledaćemo duel različitih rukometnih škola, Danci su recimo dali čak 52 gola šutevima sa 9 i više metara, 18 više od rivala, igrom 1-1 i prodorima 29, Španci samo 12, iz kontri 47, 17 više nego Španci, koji najviše akcija završaju udarcima sa 6 metara, 39 odsto ili 85 pogodaka su postigli na taj način.

Landin je za nijansu branio bolje od Vargasa, španski čuvar mreže odbranio je 8 sedmeraca, inače penali su veliki problem njegovog tima, čak 10 nijesu iskoristili, prvi izvođač Sole pogodio je 6 od 11.

Ako žele u finale, izabranici Đordija Ribere moraju da smanje tehničke greške, imaju ih 20 više nego protivnici i da zaustave desnog beka Gidsela iz Fuks Berlina- 51 gol je dao, sve iz igre, uz 29 asistencija, i 35-ogodisnjeg Mikela Hansena, koji je sakupio 31 asistenciju i 36 pogodaka (15 iz penala).

Ključni igrači španskog tima su braća Dušebajev, Alex je najbolji strijelac i asistent ekipe sa 32 pogotka i 24 asistencije, mlađi Danijel igra najbolji turnir u karijeri. Zanimljivo propustili su zbog povreda prethodno EP , osvajanje srebra i pobjedu protiv Danaca u polufinalu. Španci su šest utakmica odigrali u Krakovu, četvrtfinale u Ergo dvorani, između gradova Sopota i Gdanjska, gdje igraju i večeras, a Danci grupnu fazu u Malmeu, pa su morali da skoknu do Štokholma zbog četvrtfinala, i onda su juče oko podne stigli u Poljsku.

Danska je iz više razloga favorit, ogromnu prednost daju joj i bukmekeri, i pored činjenice da igraju sa selekcijom koja se sa posljednja 4 prvenstva vratila s medaljom.

Utakmica počinje u 18 sati, prenos je na drugom kanalu TVCG, sudiće Njemci Šulc i Tonis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније