Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ R.B. ]

24. 11. 2022. 09:30 >> 09:28

KAPISODA ZA TVCG

"Ispalo bolje nego što smo sanjali, navijači jednako osvojili medalju"

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda kazao je da je odnos crnogorskih rukometašica na Evropskom prvenstvu u Sloveniji zadivio Evropu, da je postignut fenomenalan rezultat, te da je ispalo bolje nego što su sanjali. On je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" istakao da bez navijača sve ne bi bilo moguće i da su "jednako osvojili medalju".

"Ponekad kvalitet nije presudan, ovakve pobjede često se dešavaju upravo zbog tog odnosa. Kapu skidam našim navijačima, koji su nas pratili sve vrijeme. Jednako su osvojili medalju i bez njih sve ne bi bilo moguće. Znam koliko njihova podrška znači momcima i djevojkama", kazao je Kapisoda. 

Kazao je da je priča Jovanke Radičević obilježila prvenstvo, ali i da crnogorski rukomet ima jaku budućnost.

"Svaki igrač treba da procijeni kad je taj tren, sa Jovankom smo neko vrijeme pričali i drago mi je što je sve doživjela onakvo veče. Osjećalo se da će se to desiti. Šlag na torti je osvajanje medalje, a primjer je svima onima koji će nastaviti da nastupaju za reprezentaciju", naveo je predsjednik RSCG u jutarnjem programu TVCG. 

Osvrnuo se i na slavlje sa navijačima, koje je u Podgorici organizovano povodom osvojene bronze:

"Slavlje je bilo prelijepo. Mislim da nikad nije bilo toliko djece, što me raduje, i da nije bilo lica koje nije nasmijano."

Kapisoda je ocijenio i da smo dokazali da smo kulturna publika.

"Ne postoji bojazan da dovedeš malo dijete na utakmicu i da će se nešto loše desiti", dodao je on. 

Naglasio je i da je pri organizaciji utakmica u Podgorici bilo mnogo uslova EHF-a, koje je trebalo ispoštovati.

"Knjiga standarda EHF-a morala je da se ispoštuje, a kako se bližilo takmičenje sve je više bilo uslova...", naveo je Kapisoda i zahvalio se menadžmentu Glavnog grada. 

"Lavice" su u nedjelju u Ljubljani slavile protiv Francuske (27:25) i tako osvojila prvo odličje na velikim takmičenjima nakon deset godina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније