Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Г.Р.

04. 11. 2022. 16:02 >> 16:08

Počinje Evropsko prvenstvo za rukometašice: Prenosi na RTCG2

15. Evropsko prvenstvo za rukometašice počeće večeras utakmicama u grupama A i B, u Ljubljani i Celju. Derbi dana- duel domaćina Slovenije i Danske, prenosićemo od 18 sati na drugom kanalu TVCG.

Slovenke, sa Draganom Adžićem na klupi i u kompletnom sastavu sa renomiranim igračicama- Gros, Omoregi, Stanko, Mavsar i Lazović, pokušaće uz pomoć navijača u dvorani Zlatorog da se revanširaju Dankinjama za ubjedljiv poraz na prethodnom šampionatu, na kojem je Danska osvojila četvrto mjesto, a Slovenija zauzela posljednju poziciju. Skandinavke, predvođene golmankom Toft i bekovima Hansen, Jorgensen, Burgard i Tranborg, na turnir su doputovale sa namjerom da poslije 18 godina osvoje medalju na šampionatu kontinenta, nakon što su prošle godine osvojile bronzu na Svjetskom prvenstvu. Danska je prema bukmejkerima četvrti favorit za osvajanje zlata.

U grupi B U Celju, od 20 i 30 sastaće se Švedska i Srbija, i tu utakmicu možete da pratite na drugom programu. Šveđanke su favoritkinje, jer su rivalke stigle na prvenstvo oslabljene, bez nekoliko bitnih igračica- poput Radojević i sestara Agbaba. Isti rivali odmjerili su snagu i u kvalifikacijama, Srbija je pobijedila pred svojim navijačima 24-21, Šveđanke se revanširale 3 dana kasnije 33-25. Interesantan je istorijat njihovih duela na Evropskim prvenstvima, čak 4 meča završena su remijima, a posljednji, odigran 2018-e, okončan je tijesnom pobjedom Švedske 22-21. Šveđanke traže novu liderku nakon povlačenja Izabele Gulden, u fokusu su najbolja pivotkinja lige šampiona Blom i bekovi Roberts i Petren, a Srbija se uzda u golmanski par Risović- Graovac i inspiraciju i kreativnost srednjeg beka Kristine Liščević.

U A grupi u Ljubljani, Mađarska je favorit protiv debitantkinja iz Švajcarske, taj meč sudiće Crnogorke Kažanegra i Vujačić, baš kao i branilac trofeja, Norveška, protiv Hrvatica, u čijem sastavu neće biti najbolje igračice Ćamile Micijević. Selektor Šoštarić nema na raspolaganju ni Milosavljević, Turk, Mamić i Pavlović. Podsjetimo, Hrvatice su prije dvije godine senzacionalno osvojile treće mjesto. Norveška je podmladila selekciju, u sastavu nijesu više Herem, Bratset-Dale, Solberg i Kristijansen, tokom priprema su doživjele težak poraz od Holandije, ali i pored toga su Merk, Lunde i saigračice po bukmejkerima prve favoritkinje za titulu (koeficijent 2,5), ispred Francuskinja i Holanđanki (koeficijent 5), a kvota na trijumf Hrvatica u finalu u Ljubljani 20. novembra je 150. Norvežanke su rekorderke, imaju čak 12 medalja na prvenstvima kontinenta- 8 zlatnih, 3 srebrne i jednu bronzanu, samo se 2000-e i 2018-e godine nijesu našle na postolju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније