Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Ž.Šoć

17. 08. 2022. 14:53   >>  14:50 1

RUKOMET

Popović pred novu sezonu: Cilj plasman u osminu finala LŠ

Rukometašice Budućnost Bemaksa uveliko se pripremaju za narednu sezonu u kojoj priželjkuju bolje rezultate nego u protekloj kada nisu stigle do nokaut faze takmičenja. Prvi stručnjak "plavih" Bojana Popović vjeruje da će njene izabranice spremno dočekati start Lige šampiona.

Nekada najbolja igračica svijeta na okupu ima 17 igračica, tačnije 14 igračica i 3 golmanke. Čeka se oporavak Nine Vukčević i Vanese Agović.

"Mnogo nam znači povratak Milene Raičević, a tu su i pojačanja Brazilka Adrijana Kardoso de Kastro i Ivana Godeč koja se vratila u naš klub. Priključili smo i mlade reprezentativke Jelenu Vukčević i golmanku Škerović. Bićemo slabije u novoj sezoni za Tatjanu Brnović i Valeriju Maslovu", kazala je za Portal RTCG Bojana Popović.

U prethodnoj sezoni ekipa Budućnosti nije prošla takmičenje po grupama, a u predstojećoj cilj je nešto veći.

"Imamo cilj da budemo bolji i da probamo da idemo dalje, a to je osmina finala. Smatram da ćemo biti spremnije za početak jakog nadmetanja nego što je bio slučaj prije godinu dana, kada smo praktično bez pripremnih utakmica krenule u Ligu šampiona. Već smo odigrali jedan pripremni meč i savladale Krim u Podgorici sa 23:21. U subotu 20. avgusta u 18 sati i 30 minuta u dvorani Morača sastaćemo se u prijateljskoj utakmici sa prvakom Srbije Željezničarom iz Indjije. Biće to još jedna provjera onoga što smo uradili tokom priprema. Potom putujemo za Ljubljanu gdje bi trebalo da 24. odigramo još jedan meč sa Krimom. Učestvovaćemo i na tradicionalnom Memorijalnom turniru "Josip - Bepo Samardažija" u Koprivnici 26. i 27. avgusta, gdje će nam rivali biti Krim, Lokomotiva iz Zagreba i domaća Podravka. Nakon serije pripremnih utakmica vjerujem da ćemo biti spremni za napore koji nas čekaju u novoj sezoni najjačeg evropskog takmičenja", poručuje Bojana Popović.

Budućnost Bemaks u prvom kolu nove Lige šampiona biće 10. septembra gost turskog Kastamonua. U Grupi B protivnici rukometašicama Budućnost Bemaksa biće još ekipe madjarskog Djera, francuskog Meca, Bukurešta, norveškog Storhamara, Esbjerga iz Danske i zagrebačke Lokomotive.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније