Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V. [ RSCG ]

29. 01. 2022. 16:15 >> 16:25

BARAŽ ZA SP

Crna Gora protiv pobjednika dvomeča Grčka-BiH

Crna Gora u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj naredne godine igraće protiv boljeg iz dvomeča između Grčke i Bosne i Hercegovine, odlučeno je žrijebom koji je održan u Budimpešti.

Prvi duel na programu je 13/14, a revanš u Crnoj Gori je 16/17. aprila.

Zahvaljujući istorijskom rezultatu i osvajanju 11. mjesta na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, „lavovi“ su bili među nosiocima na žrijebu, Bosna i Hercegovina je favorit protiv Grčke i ukoliko opravda tu ulogu, utisak je da je protivnik po mjeri za naš nacionalni tim.

Potencijalni rivali bili su i Slovenija, Portugal ili Bjelorusija, selekcije protiv kojih bi bilo teže igrati nego protiv Bosne i Hercegovine.

Vasko Ševaljević i saigrači će dakle, u aprilu imati odličnu priliku da u dvomeču baraža izbore drugo učešća na planetarnim smotrama, nakon jedinog učešća koje su imali 2013. godine na prvenstvu u Španiji.

Plasman na Svjetsko prvenstvo već su izborili aktuelni šampion planete – Danska, domaćini Švedska i Poljska, kao i tri selekcije sa Evropskog prvenstva – Francuska, Španija i Norveška. Nakon baraža će dakle, biti poznato još devet evropskih selekcije koje idu na planetarnu smotru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније