Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

21. 01. 2022. 16:45 >> 17:18

ROGANOVIĆ PORUČIO

Holandija trči 60 minuta, ali naći ćemo način da im pariramo

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Budimpešti sa Holandijom utakmicu drugog kola glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Selektor "lavova" Zoran Roganović istakao je nema euforije u našem taboru, te da ekipa ide utakmicu po utakmicu.

"Imamo snage da ovo iznesemo, imamo igru, želju, volju, iako igramo svaki drugi dan. Nastavljamo i dalje i siguran sam da će tako biti i u sljedećim utakmicama. Mislim da ne treba da gledamo tabelu, već da se držimo plana - a to je da ostanemo fokusirani na narednu utakmicu i da damo sve od sebe da ispoštujemo svaki dogovor i da igramo jedan za drugoga kao što smo to radili do sad. Sigurno da javnost ima neke svoje ambicije, međutim mi smo čvrsto na zemlji i samo razmišljamo o novom protivniku", naglasio je Roganović.

Holandija je protivnik koji trči 60 minuta, ali selektor je siguran da će njegova ekipa naći način da odgovori na sve izazove.

"Do sada smo igrali sa ekipama iz okruženja, koje dobro znamo, mnogi naši igrači igraju sa njima u istim klubovima pa se lakše i motivisati i ne potcijeniti tog protivnika. Sad nam dolazi protivnik sa kojim se nikada ranije nismo sastajali, pokazali su do sada da mogu da igraju sa svima i oni su prijatno iznenađenje isto kao i mi. Trče 60 minuta, ali siguran sam da ćemo i njima naći način da pariramo i da odigramo dobar meč i da vidimo kako će to biti na kraju", kazao je selektor.

Čavor se vratio protiv Hrvatske, a sjutra će na teren i Stevan Vujović i Miloš Božović.

"Kako turnir odmiče, to ima jako velikog značaja. Sa Čavorom smo se dogovorili da bude manja minutaža, možda je juče proveo i malo više na terenu, ali potrebno je i da odmorimo Branka Vujovića koji igra puno minuta, a igra maestralno. Izabrao sam da Čavor bude juče u ekipi zbog te rotacije, a Stevan Vujović i Miloš Božović se puno bolje osjećaju, tako da će biti dio ekipe od sada pa do kraja turnira", kazao je Roganović.

Stefan Čavor je propustio prva tri meča zbog koronavirusa.

"Iskreno, nisam očekivao da će to tako biti, ali sam stvarno prezadovoljan. Poslije pet dana izolacije sve je dobro izgledalo. Osjećao sam se dobro, nisam imao veliki zamor, a najbitnije je što sam pomogao ekipi, pogotovo u odbrani. Psihički je bilo teško. Pazio sam se tokom čitavih priprema i prvog dana kada smo došli u Mađarsku sam bio pozitivan. Nije sigurno bilo lako, ali sam vjerovao u momke. Vjerovao sam i prije, vjerovaćemo uvijek, jer svi zajedno možemo dosta. To smo na ovom prvenstvu i dokazali“, kazao je Čavor.

Čavor kaže da je ekipa već zaboravila prethodne utakmice i da se okrenula novim mečevima.

"Odlično smo odigrali, pogotovo u defanzivi zajedno sa Simićem, i pokazali da možemo da igramo sa Hrvatima, iako su oni bili favoriti. Ali, pred nama su još tri utakmice i moramo da zaboravimo sve što je bilo do sada, da se spremimo najbolje što znamo i odigramo što bolje“, kazao je Čavor.

Crna Gora je na startu druge faze šampionata savladala Hrvatsku 32:26, dok je Holandija izgubila od Francuske 34:24.

Crnogorski rukometaši kao drugoplasirani u grupi izborili su plasman među 12 najboljih.

Na startu prvenstva poraženi su od Danske, zvaničnog prvaka svijeta, 30:21, a slavili su u naredna dva kola protiv Sjeverne Makedonije 28:24 i Slovenije 33:32.

Isti učinak imala je i Holandija - poraz od Islanda 29:28 i pobjede protiv domaćina Mađarske 31:28 i Portugala 32:31.

Duel u MVM domu počeće u 15 sati i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније