Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

19. 01. 2022. 09:40 >> 09:58
3

RAKČEVIĆ

"Lavovi da pokažu da ovaj uspjeh nije slučajan"

Crna Gora treba da bude ponosna na uspjeh svojih rukometaša koji su ušli u 12 najboljih na Evropskom prvenstvu, kaže proslavljeni rukometaš Mladen Rakčević. Smatra da Lavovi u narednim utakmicama moraju da pokažu da dva rezultata nijesu slučajna, te da se ne predaju unaprijed već da zajedno slavimo kada se vrate.

Rakčević kaže da je posebno srećan jer je ekipa koja predstavlja reprezentaciju počela da liči na tim.

“I onaj šesnaesti igrač je dao svoj doprinos da napravimo istorijski rezultat i ponovimo istorijski uspjeh iz 2008. godine iz Norveške i uđemo među 12 naboljih. S tim što je njima trebalo dvije pobjede, a nama remi.  Tako da ove pobjede dobijaju više na značaju”, kazao je Rakčević.

Ne može govoriti o daljem toku takmičenja zbog stalnih promjena prouzrokovanih testiranjima na kovid. Smatra da se zbog kovid situacije i svakodnevnog testiranja dovodi u pitanje regularnost takmičenja.

“Nadam se da ćemo svi biti spremni, da će i ova tri igrača koja su bila pozitivna biti spremna za dalji tok igre. Imamo još četiri utakmice. Ono što smatram da treba da uradimo je da ponovo izađemo i pokažemo svijetu da ova dva rezultata nijesu bila slučajna. Rasterećeno, naravno, to ne znači da treba da se predamo unaprijed. Imamo šanse za još dobrih utakmica i rezultata i nadam se da će naši momci tako i postupiti i da ćemo zajedno slaviti kad se vrate”, kazao je on.

Smatra da ova ekipa ima potencijal.

“Govorio sam i prije ovih utakmica, ako nastupimo sa pozicije sile, koju definitivno imamo, da ćemo i pokazati to što se i desilo”, kazao je on.

Smatra da je ovo ogroman rezultat.

“Mislim da treba cijela Crna Gora da je ponosna na ove momke”, kazao je on.

Istakao je da svi moramo biti svjesni da momci stvaraju karijere ni iz čega.

”Svi oni moraju sa 15, 16 godina da idu u inostranstvo i grade karijere. Valjalo bi da se neko sjeti da sistematski uloži u rukomet i vaterpolo i sve sportove”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније