Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Video

N.R.

09. 08. 2024. 20:23 >> 20:23

selektor vaterpolista srbije

Stevanović i Rašović za RTCG: Odbrana ključ pobjede, naći energiju za finale

Srbija je prvi finalista vaterpolo turnira na Olimpijskim igarama u Parizu. Pobjeda nad Sjedinjenim Američkim Državama 10:6.

Amerikanci su dobijali kao što se i očekivalo mnoštvo napada sa igračem više zbog snage njihove igre na poziciji centra, no odbrana se igračem manje Srbije bila je na zaista izuzetnom nivou.

Srbija je bila spremnija za ovakav meč i zasluženo ide u finale. Treći put za redom, ta selekcija je u završnici Olimpijskih igara.

"Imali smo 18 isključenja, odlično smo se branili, spremili smo se dobro. Oni su ušli u neku nesigurnost od samog početka. I tako da i taj neki naš napad, što nije bio najbolji tokom cijele utakmice nije odlučivo i nije došao da izražaja. Stvarno mogu čestiti momcima, možda i najzrelija partija. Ne samo na olimpijskom turniru, nego i za ovaj godinu dana." kazao je trener "delfina" Uroš Stevanović.

"Olimpijski turnir je najteži uvijek. I doći do finala ovdje, to je paklen put, kao što se moglo vidjeti kroz cijeli turnir. Ponosan sam, srećan sam. Nema riječi kojima ovo mogu da opišem. Treba naći energiju za još tu jednu utakmicu, finalnu. Mislim da smo dobro izgledali u većem dijelu utakmice, da smo se držali nekog koncepta i plana. Takmičenje nije gotovo. Mi smo napravili ogroman uspjeh već sada, ali nećemo se zadovoljiti." kazao je igrač Srbije Strahinja Rašović. 

Srbija će u finalu igrati sa boljim iz meča Mađarska - Hrvatska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније